Dijous, 25 d'Abril de 2024

Els poemes de Robert Graves es teatralitzaran per primer cop al Fortuny

L’obra 'Robert Graves: el país que he escollit' s’estrenarà el proper dimarts, 7 de juny, a les 9 del vespre

06 de Juny de 2016, per Ana Ballesteros
  • D'esquerra a dreta, Enric Majó, Laura Guiteras

    Cristina Antillés

  • Cristina Antillés

El novel·lista i poeta anglès, Robert Graves, va resultar molt malferit, tant física com mentalment de la I Guerra Mundial. En aquest context va refugiar-se a una Mallorca de principis del segle XX, que poc tenia a veure amb el paradís que és ara. ‘El país que he escollit’, que es podrà veure, aquest dimarts, a les 9 del vespre, al Teatre Fortuny, és una selecció de poemes que Graves va escriure a l’illa i que segons el traductor en català del llibre, J. M. Jaumà, tracta de “la fugida de l’autor cap a un altre món, del món real al de la poesia”. Davant d’aquests paràmetres sorgeix aquest espectacle inèdit.

Es tracta del primer homenatge públic de Graves, mai abans els seus textos s’han interpretat damunt un escenari. L’obra vol anar més enllà de la lectura dramatitzada i es nodrirà de diversos llenguatges escènics, a partir de la interpretació de 30 poemes, selecció dels 160 que composen el llibre. Els actors, Enric Majó i Laura Guiteras, interpretaran temes com l’amor, la solitud, la mort o la reflexió, a més la música també formarà part de l’espectacle, i és que algun dels poemes, seran cantats per l’actriu. Pel director, Francesc Cerro-Ferran, el resultat de l'obra només es pot definir amb una paraula - “bonica”-, i és que pel dramaturg el més important són els sentiments i la màgia que pretén transmetre a través del projecte.

L’estrena d'aquest dimarts comptarà amb la presència del fill del poeta, William Graves i J.M. Jaumà, que abans de començar la representació, adreçaran unes paraules al públic contextualitzant al personatge protagonista. L'obra s'inclou dins del cicle ‘Grans Mestres’, que es realitza al Teatre Fortuny de Reus i que en aquesta tercera edició ha comptat amb una presència de públic més elevada que la mitjana anterior de 80 o 90 espectadors. De fet, Cerro ha indicat que en la majoria de representacions "hi ha la platea plena". L'obra té un cost d'entrada de 15 euros.

Aquest dilluns, 6 de juny, s’ha presentat l’obra de la mà dels protagonistes de l’espectacle i de tots aquells que l’han fet possible. En l’acte han intervingut, el director i dramaturg, Francesc Cerro-Ferran, el traductor de l’obra, Josep Maria Jaumà, els intèrprets, Enric Majó i Laura Guiteras, el gerent del Consorci del Teatre Fortuny, Josep Margalef i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles.

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital obra teatralitzada poemes Robert Graves

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics