Dijous, 18 de Juliol de 2024

Setembre, el nou cap d’any dels propòsits

Els experts recomanen marcar-se els objectius a curt termini per tal de veure complerts els propòsits

07 de Setembre de 2016, per Clàudia Ruiz
  • Clàudia Ruiz

  • Col·leccionables de "Carros de combat de la Segona Guerra Mundial"

    Clàudia Ruiz

  • Aula de l'acadèmia d'anglès Evergreen

    Clàudia Ruiz

El mes de setembre és per a molts l’inici d’una nova etapa i la tornada a la rutina. Però també el moment de marcar-se nous propòsits, possiblement aquells que no s'han aconseguit assolir per cap d'any. Entre els més comuns estan deixar de fumar, fer més exercici o posar-se a dieta. “Després d’un temps en el qual escapes de la rutina diària, torna a aparèixer la necessitat de fer alguna cosa nova, normalment relacionat en propòsits o situacions noves. Però gairebé sempre t’acabes trobant que mai es fa tot allò que t’havies plantejat”, explica el psicòleg Antoni Guiu.

Les acadèmies d’anglès també inicien el seu curs el mes de setembre, amb gent que vol estudiar anglès, i per què no, també francès o italià. “Pregunten per horaris, els dies, et diuen que s’apuntaran aquí i allà, et pregunten si fas anglès, francès, italià... i quan es volen apuntar a tants cursos, mal senyal”, explica la propietària de l’acadèmia d’anglès Evergreen, Ester Carrilero, qui ha notat que durant aquest mes, però també al gener, apareixen més persones interessades en aprendre idiomes. “Alguns venen i s’apunten, et paguen la matricula i els llibres, però acaben venint només dos dies...màxim un mes”, comenta Carrilero, qui assegura que només els joves aguanten dos cursos diferents al mateix temps, sobretot perquè ho necessiten per la feina.

Els gimnasos també noten l’augment de clients durant el setembre, coincidint amb l’entrada del curs escolar. “Del setembre fins a l’octubre és quan notem l’augment de les preinscripcions, sobretot de la canalla que s’apunta per als cursos de natació, atletisme, patinatge...”, assegura des de la recepció del Club de Natació del Reus Ploms.

Col·lecció d'objectes

El mes de setembre no només es caracteritza per les metes a assolir que es marca cadascú, també n’hi ha que s’animen a col·leccionar objectes. “A finals d’estiu i inicis de setembre comencen a arribar els primers fascicles col·leccionables”, comenta la propietària d’una franquícia de Roslena a Reus, Cèlia Rovira. Al seu establiment trobem col·leccionables de tot tipus, des de carros de combat de la Segona Guerra Mundial, peces per construir el famós Seat600 o pintura per decorar objectes restaurats. Rovira apunta que aquest fenomen ha canviat al llarg del temps: “Ara fa quatre o cinc anys que les coses han canviat, d’enviar-me cent títols del primer número a enviar-ne deu o vint, no té res a veure”.

El problema, segons la propietària, és que els primers números són molt econòmics i criden l’atenció, però les següents edicions van augmentant el preu i acaba provocant que els clients abandonin la col·lecció. Per exemple, la col·lecció de tancs té un preu de 4,99 euros el primer número i a partir del tercer el preu augmenta als 19,99 euros, o també, el primer fascicle del Seat600 és d'un euro, el segon de 4,99 euros i la resta de 10 euros.

El psicòleg Antoni Guiu recomana encaixar els desitjos amb la realitat: “si no ho fas moltes vegades, no sempre, suposen un esforç que no estàs disposat a tenir o posar en marxa”. L’expert proposa que aquestes metes que es marquen siguin a curt termini, per exemple, anar 3 cops per setmana al gimnàs en un mes o durant 15 dies llevar-se a les 7 del matí. “D’aquesta manera pots veure que els propòsits  els pots assolir i motiva més per tornar a posar nous objectius d’acord amb el que un necessita”. Un cop la persona observa que ha aconseguit allò que s’ha proposat li dóna una major seguretat i autoconfiança i per tant “la manera de viure la vida és molt diferent”, conclou l’expert. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital Reus Diari Digital proposits setembre
reusdigital Reus Diari Digital proposits setembre

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. C. O.  08 de Setembre de 2016

Què es poden proposar?

Aquells que caldria proposessin solucions a temes pendents són qui no volen fer-ho! Els polítics viuen en una altre galàxia fruit dels forats de cuc. No cal que cobrin per no ser productius. Gairebé un any sense govern i tot segueix en marxa, igual o pitjor que abans però no es nota gaire al carrer.

Reportatges