Dilluns, 19 d'Agost de 2024

Convoquen el Premi Ramon Amigó per a treballs de noms de lloc i persona

11 d'Octubre de 2016, per Redacció
  • Ramon Amigó, en una imatge d'arxiu

    José Carlos León/ El Punt Avui

La Fundació Universitat Rovira i Virgili convoca, per primera vegada, el Premi Ramon Amigó i Anglès (Reus, 1925-2011) per a treballs de recerca que tinguin com a objectiu la confecció d'inventaris de noms de lloc i de persona. El guardó té el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i està dotat amb 6.000 euros.

El termini de presentació de candidatures és el dia 31 d'octubre i les candidatures s'han de fer arribar al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. El jurat, que estarà integrat per cinc membres designats lliurement pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Departament de Filologia Catalana de la URV i l'Institut d'Estudis Catalans, farà públic el seu veredicte durant el mes de novembre. Es valorarà l'interès científic del projecte presentat, la metodologia de treball, el currículum dels sol·licitants, el grau d'interès de la proposta i l'àrea geogràfica a la qual pertanyi el terme objecte d'estudi.

Les persones interessades poden demanar més informació al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (Campus Catalunya) i al telèfon: 977 558 132, o bé a l'adreça electrònica pere.navarro@urv.cat.

Amb la creació d'aquest premi, es vol estimular la recerca en el camp de la toponímia i mantenir present la figura de Ramon Amigó. Aquest mes de setembre ha fet cinc anys de la desaparició d'Amigó, que va treballar sobretot la toponímia de les terres del sud de Catalunya, encara que no exclusivament, i va formar escola al seu voltant. L'impuls que va donar en vida als estudis onomàstics pot continuar ara, encara que sigui de manera diferent, i seguir contribuint així al que ell s'estimava més: la llengua lligada a la terra.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Josep M Casanoves Dolcet  13 d'Octubre de 2016

Merescut record i homentge

Ramon Amigó, home modest i discret que defugia els grans reconeixements crec que li agradaria aquesta iniciativa en record seu. Enhorabona als impulsors d'aquest premi!

J. A. Carricondo  12 d'Octubre de 2016

Bona feina!

En Ramon Amigó Anglès fou una persona estimada a la seva ciutat: Reus i la seva feina ha deixat moltes empremtes. El record de la seva persona i el seu treball era necessari per la cultura catalana i l'estimació que sentia per les seves terres.

Reportatges