Dijous, 17 d'Octubre de 2024

La Muntanyeta obrirà l'any que ve a Bonavista el nou centre per a persones amb paràlisi cerebral

La primera fase dels treballs de remodelació de l’Edifici Blanc s’iniciarà en els propers dies

19 d'Octubre de 2016, per ACN
  • Actual centre de La Muntanyeta

    Cedida

Els treballs de rehabilitació de l’antic institut del barri de Bonavista, a Tarragona, per convertir-lo en un nou equipament de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral - La Muntanyeta començaran en els propers dies i tindran un termini d’execució de vuit mesos. La primera fase, que es va adjudicar per un import de 3,28 MEUR, correspon a la planta baixa i acollirà un mòdul de residència per a 12 persones i un centre de dia amb 50 places de capacitat. També comptarà amb sales comunes, sales de tractaments especialitzats, cuina, administració i altres instal·lacions de serveis generals. La segona fase, a la primera planta del conegut com a Edifici Blanc, preveu prop de mig centenar de places de residència i podria enllestir-se el 2018.

El director general de l’entitat, Jaume Marín, ha explicat que el nou equipament esdevindrà un referent a la demarcació en l’àmbit de l’atenció a les persones amb paràlisi cerebral. Aquest projecte permetrà donarà resposta a una necessitat urgent, ja que el centre actual es troba al límit de la seva capacitat i no pot atendre les demandes que sorgeixen de part de les persones amb paràlisi cerebral i les seves famílies.

La rehabilitació de l’edifici es farà introduint conceptes d’estalvi energètic amb l’objectiu d’aconseguir un edifici al més sostenible possible i que tingui en compte un alt grau de confort de les persones que hi viuran i hi treballaran. A banda de la cessió de l’Edifici Blanc per part de l’Ajuntament, les aportacions principals han arribat del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que hi ha aportat 1 MEUR en total, així com de la Fundació ONCE i de la Unió Espanyola Fotovoltaica (UNEF), que aportarà 112.000 euros en material, legalització i mà d’obra per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum.

Actualment, l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral - La Muntanyeta, gestiona una Escola d'Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral. La finalitat d'aquesta entitat sense ànim de lucre és la defensa dels drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i/o etiologies similars, a més d'oferir els serveis necessaris per a la seva educació, atenció a la salut, atenció residencial, inserció social, inserció laboral, gaudiment de l'oci i temps de lleure.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges