Dissabte, 12 d'Octubre de 2024

L'Ajuntament posa un autobús gratuït per anar al cementiri el dia de Tots Sants

Una cinquantena d'agents de la Guàrdia Urbana vetllaran pel correcte desenvolupament de la jornada

26 d'Octubre de 2016, per Redacció
  • Imatge d'arxiu del Cementiri de Reus per Tots Sants

    Reusdigital.cat

El consistori reusenc ja ho té tot a punt de cara a la celebració de Tots Sants, amb un dispositiu especial d'obertura del cementiri, d'arribada a l'equipament municipal i de places d'aparcament. Del 22 al 28 d'octubre i el 2 de novembre, el cementiri obrirà de forma ininterrompuda, entre les 9 del matí i les 7 de la tarda. Pel que fa els dies 29, 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre, l'horari s'ampliarà de les 7 del matí a les 7 de la tarda.

D'altra banda, Reus Transport ofereix un servei d'autobús específic que connecta el centre amb el cementiri, amb la línia 35. Els dies 30 i 31, el servei s'iniciarà a les 9 del matí, des de la plaça de les Oques. El diumenge 30, tindrà una freqüència de mitja hora i l’última sortida des del cementiri serà a les 7 de la tarda; mentre que el dilluns 31, tindrà una freqüència d’una hora, i l’última sortida des del cementiri serà a les 18:35 hores.

L’1 de novembre, Tots Sants, la línia 35 serà gratuïta i iniciarà el servei a les 8:55 hores i el finalitzarà a les 7 de la tarda, amb una freqüència de pas de 15 minuts. La línia 35, que se suma a la 32 per arribar al cementiri, comença el recorregut a la plaça de les Oques, continua pel passeig Sunyer i el passeig Prim, la plaça de la Pastoreta, l’estació d’autobusos, el camí de Tarragona, la Riera d’Aragó, el Camí de Valls i la carretera de Montblanc fins a l'equipament funerari.

Dispositiu de la Guàrdia Urbana

La policia local ha previst 13 punts de regulació del trànsit, als quals s'hi destinarà una cinquantena d'agents, que comptaran amb la col·laboració dels Voluntaris de Protecció Civil. Enguany s'espera que hi hagi menys embussos, donat que s'ha construït una rotonda entre l'avinguda de Marià Fortuny i els carrers de Dom Bosco i Ventura i Gasol, que farà que els vehicles puguin agafar qualsevol direcció sense arribar obligatòriament per la plaça de Pompeu Fabra.

El cementiri, a més, ofereix la seva part posterior per tal d'aparcar els vehicles, des del dia 22 d'octubre, i també el servei de neteja de sepultures. El pot sol·licitar tot titular d'un dret funerari. Les persones interessades podran escollir la freqüència que li sigui més interessant: una, dues, tres, quatre o dotze vegades l’any.

Per últim, la jornada de Tots Sants disposarà de la presència d’una unitat d’ambulància amb personal d’assistència per atendre a les persones que ho necessitin. D’altra banda, el cementiri disposa d’un vehicle elèctric i d’una cadira de rodes per facilitar la mobilitat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  26 d'Octubre de 2016

Millor cuidar dels malalts!

En moments de rebaixa dels comptes municipals i retallades no és més humà millorar l'economia dels reusencs, o no, que tenen prioritat en les visites als malats? Segur que és més d'agrair! Una cosa és la voluntat i l'altre la necessitat, malauradament impossible de no acceptar.

Reportatges