Dimecres, 16 d'Octubre de 2024

Reestrena de ‘Guernica’, de Fernando Arrabal, a la Sala Santa Llúcia

La representació és a càrrec del grup de teatre El Trole

27 de Novembre de 2016, per Redacció
  • Assaig durant l'obra de teatre 'Guernica', de Fernando Arrabal, que es representarà diumenge, 27 de novembre, a la Sala Santa Llúcia de Reus

    Cedida

El grup de teatre El Trole és l’encarregat de representar la reestrena de l’obra teatral ‘Guernica’, de Fernando Arrabal, amb el text traduït i adaptat al català per Ramon Llop. La representació tindrà lloc el diumenge, 27 de novembre, a les 7 de la tarda, a la Sala Santa Llúcia de Reus.

‘Guernica’ va ser escrita l’any 1952, en francès, i transcorre en el context històric del 26 d’abril de 1937, el dia en què la ciutat de Guernica va ser bombardejada per la Legió Condor Alemanya, que donava suport al cop d’estat militar de Francisco Franco contra la Segona República espanyola. L’obra transcorre en el període de temps que dura el bombardeig sobre la població civil de Guernica, en concret, explica com un matrimoni és sorprès per les bombes i, incapaços de salvar-se i sense comprendre l'objectiu de la guerra, dialoguen sobre l'amor i la rutina.

Fernando Arrabal

L’autor de ‘Guernica’, Fernando Arrabal, va néixer a Melilla l’any 1932, però va viure a França des de 1954 i va escriure les seves obres en francès. La seva obra ha estat reconeguda arreu del món, ja que el seu teatre, així com les seves pel·lícules (‘Visca la mort!’ i ‘J’irai comme un cheval’), han estat sempre acompanyes de l’escàndol i la polèmica. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges