Dimarts, 16 de Juliol de 2024

La Selva del Camp restaura el Camí del Rec

Els treballs, que se centren en el tercer tram de l'itinerari, els realitzen sis integrants de l'Associació Aurora

22 de Novembre de 2016, per Redacció
  • Els treballs tindran una durada d'uns cinc mesos

    Cedida

Han començat a la Selva del Camp els treballs de restauració del tercer tram del Camí del Rec. A l'itinerari actual, que arriba fins al Pont Vell, se li sumarà aviat un quilòmetre i mig que acabarà al pantanet. És el tram més dificultós del camí, per la gran quantitat d'espècies invasores, com la canya, la bardissa o els esbarzers que ocupen bona part del camí i el feien impracticable, segons han apuntat fonts municipals.

Cinc mesos de treballs

Gràcies a un conveni amb la Diputació de Tarragona i la Caixa, l'Associació Aurora repetirà com encarregada per desbrossar el tercer tram del camí. Sis integrants de l'agrupació, que busca millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional integrant-les en el món laboral, realitzaran diàriament els treballs sota la coordinació d'un capatàs. Amb l'ajuda de desbrossadores i motoserres, els treballadors van extraient la gran quantitat de vegetació i brossa. El tercer tram, han apuntat les esmentades fonts, és un dels més rics en vegetació i paisatge. I és que durant les tasques, s'han trobat tres pins de més de 100 anys que pròximament seran catalogats.

A banda dels treballs de recuperació del camí també s'està realitzant una millora mediambiental de la riera de la Selva del Camp. Les obres tenen una durada prevista de cinc mesos. D'altra banda, aquesta no és l'única acció del camí del Rec. El Pont Alt presenta humitats per culpa d'una canonada de fibra de ciment que està esquerdada i perd aigua, han indicat fonts municipals, i que Comaigua l'està substituint.

A més, la regidoria de cultura del consistori selvatà ha demanat una subvenció per a una reforma integral del Pont, que es resoldrà al 2017.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges