Dilluns, 14 d'Octubre de 2024

El Centre de Lectura i la Fundació Vila Casas s'alien per fomentar l’art contemporani a Reus

La mostra fotogràfica ‘Cuerpos de Luz’, de Mayte Vieta, s’exposarà a l'ateneu cultural

14 de Desembre de 2016, per Paula García
  • L'exposició 'Cuerpos de Luz' es podrà veure al Centre de Lectura de Reus

    Paula García

  • Paula García

  • Paula García

El Centre de Lectura de Reus i la Fundació Vila Casas han signat un conveni per col·laborar, en projectes comuns relatius a l’art contemporani, durant els pròxims dos anys. “Establim aquest conveni amb la voluntat de reivindicar i recuperar aquest dipus d'art a la ciutat,- afirma el president del Centre de Lectura, Xavier Filella- però també per a que la Fundació Vila Casas pugui estendre’s cap al sud de Catalunya”.

Filella també ha apuntat que “és un bon moment per programar de forma conjunta amb una de les institucions d’art més importants, ja que Reus és una ciutat molt potent”. El conveni té prevista una durada de dos anys, durant els que el president de la Secció d’Art del Centre de Lectura, l’Aureli Ruiz, preveu al voltant de quatre exposicions conjuntes. El Centre de Lectura ha consolidat un cicle d’art contemporani al hivern anual, que té una durada des del gener fins a març, però que amb aquest conveni serà des de l’octubre: “La voluntat és que a la tardor, previ al cicle d’hivern, es pugui programar conjuntament un cicle amb la Fundació, i en comptes de que duri un trimestre com ara, que en duri dos”, segons Ruiz.

“Encaixarem aquesta col·laboració dins del cicle fer reforçar-lo”, ha explicat el president de la Secció d’Art. Aquestes exposicions col·laboratives hauran de girar entorn a la temàtica conceptual del cicle, que varia cada any. “Es tracta de trobar conjuntament temàtiques contemporànies, que ens permetin portar obres de diferents disciplines”, segons l’adjunta a la direcció d’Art de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro.

Chocarro ha manifestat la satisfacció de l'entitat que representa: “Considerem que l’art del país és d’una excel·lent qualitat i que necessita arribar al màxim de centres possibles, i d’aquesta manera arribarem a una altre públic”.

‘Cuerpos de Luz’, de Mayte Vieta

El conveni s’estrena amb l’exposició fotogràfica de Mayte Vieta: “Fa il·lusió començar el projecte amb la seva exposició, perquè és un artista de referència de l’art contemporani a Catalunya”. Vieta no es considera fotògrafa, sinó que és una artista “multidisciplinària”, especifica Chocarro, ja que també treballa l’art des de les instal·lacions i l’escultura.

En les fotografies que composen ‘Cuerpos de Luz’, l’artista mostra el cos nu de la model, que està submergida en el fons marí de Blanes, el lloc natal de Vieta. “És un treball que evoca l’existència de l’ésser humà i la relació que estableix amb el seu entorn”, segons Chocarro, qui també apunta que “l’artista busca una nova fórmula d’estètica de l’art, i ho fa experimentant com es relaciona el cos amb a natura i l’arquitectura hàbitat on ens refugiem”.

L’obra de Vieta està representada a la Fundació Vila Casas al Museu Can Mario, a Palafrugell, que mostra el seu fons escultòric, i al Palau Soterra, a Torruella de Montrgrí, que exposa el seu treball fotogràfic.

Fundació Vila Casas

“La Fundació sorgeix amb la intenció de promocionar l’art contemporani català i l’art que estan fent els nostres artistes”, segons Chocarro, a través de tres disciplines: la pintura, la fotografia i l’escultura. La seva col·lecció suma més de 3.000 obres, de les que el gruix més important és la pintura, seguit de la fotografia i l’escultura. “És una col·lecció que arrenca de la dècada dels 60 fins a l’actualitat, tot i que hi ha una major presencia d’artistes que estan treballant en l’actualitat”, remarca l’adjunta a la direcció de la fundació.

“La Fundació no està lligada a cap tipus de suport, ni cap patrocini, gràcies al que tenim la llibertat de promocionar, exposar i treballar amb els artistes en els quals creiem, -explica Chocarro- i amb els que pensem que formen part de la història recent de l’art català contemporani”. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Reus, Reus Diari Digital, reusdigital, Fundació Vila Casas, Centre de Lectura
Reus, Reus Diari Digital, reusdigital, Fundació Vila Casas, Centre de Lectura

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges