Dimarts, 27 d'Agost de 2024

Les pensions de la demarcació, per sota de la mitjana catalana

20 de Desembre de 2016, per Infocamp.cat
  • Concentració, dijous, de la UGT i CCOO a Tarragona

    Infocamp.cat

Els pensionistes de la demarcació de Tarragona cobren menys que la mitjana catalana, segons les dades de la Seguretat Social del mes de novembre. Mentre que la pensió mitjana a Catalunya és de 943 euros i a l'Estat és de 900, la tarragonina està per sota amb 879 euros. Actualment, a la demarcació hi ha 163.000 pensionistes que reben una pensió, i 34.900 cobren una pensió mitjana de viduïtat de 607 euros, també per sota de la mitjana catalana, de 647 euros, i de l'espanyola, de 640. Pel que fa a la pensió d'orfandat, la tendència és la mateixa. Mentre que a Catalunya la mitjana és de 374 euros, a Tarragona és de 347.

El secretari general de la federació de pensionistes i jubilats de CCOO, Julián Gutiérrez, va denunciar a Tarragona aquesta situació i va demanar “voluntat política” com l'única solució per assegurar el sistema públic de pensions. Segons recull l'observatori social de la gent gran de CCOO del 2016, un 25% de les llars catalanes tenen com a principal font d'ingressos una pensió, “i aquests són cada cop més rellevants en l'economia familiar”, va lamentar Gutiérrez. El sindicat també assenyala que només un 16,7% de les places residencials són públiques. Sobre les places i la llei de la dependència, el secretari de la federació a Tarragona, Ramon Pros, va acusar la Generalitat d'“incomplir” els acords amb el consell de la gent gran. CCOO considera que el sistema de pensions necessita més ingressos i menys retallades. El sindicat proposa als partits un plec de mesures, entre les quals destaca l'increment del salari mínim professional i dels convenis col·lectius per tenir més ingressos per a les pensions.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  20 de Desembre de 2016

Menys mal!

Aquesta demarcació supera en índexs industrials la majoria d'altres províncies i estem per sota. Que fan els responsables? No tenim dret a millorar? Anem malament en tant que uns pocs s'omplen les butxaques sense enfrontar-se amb la realitat. Diuen: merda a l'orella!