Dijous, 18 de Juliol de 2024

Quina llàstima!

Els reusencs han perdut la final de la Copa del Rei d'hoquei patins per un ajustat 3 a 4 contra el Barça

26 de Febrer de 2017, per Clàudia Bonet
  • Pau Bargalló ha marcat després d'agafar el refús d'un penal aturat per Pedro Henriques

Reus Deportiu La Fira

• Reus Deportiu La Fira

El FC Barcelona revalida el títol de campió de Copa després de vèncer el Reus Deportiu La Fira en una final igualada fins als darrers instants. Raül Marín ha fet somiar l’afició reusenca empatant el partit a un minut pel final, però Pau Bargalló ha transformat un penal a cinquanta segons, donant així  la Copa al conjunt blaugrana. Els reusencs es queden sense recompensa, després d’un gran paper al llarg d’aquesta Copa.

La final ha començat amb una aposta valenta dels dos equips a l’atac, buscant espais i creant jugades. La defensa blaugrana ha dificultat l’arribada dels reusencs a la porteria d’Egurrola i els ha costat més crear perill. El primer gol del partit arribaria al minut 8, amb un xut potent de Pau Bargalló, que aconseguia avançar el Barça. Àlex Rodríguez ha tingut dues ocasions consecutives on Egurrola ha desviat la bola i els reusencs han anat trobant la manera d’entrar a l’àrea blaugrana.

Els de Ricard Muñoz han ampliat les distàncies de la mà de Matías Pascual amb un xut creuat que ha enviat la bola al fons de la porteria d’Henriques. Amb el 0 a 2, Matías Platero ha vist una blava, al 18, i els reusencs han jugat dos minuts amb un home menys. El Reus ha aguantat bé amb la inferioritat numèrica i instants més tard, ha estat Lucas Ordóñez qui ha vist una targeta. Els d’Enrico Mariotti han disposat d’una directa, però Aitor Egurrola ha desviat el tir de Marín. Raül Marín però, no perdonaria dos minuts més tard, quan en una ràpida jugada d’atac i aprofitant la superioritat numèrica a la pista, ha retallat distàncies. Amb l’1 a 2 s’ha arribat al descans.

A l’inici del segon temps, els reusencs han tingut una altra directa, corresponent a la desena falta dels blaugrana, però Aitor Egurrola ha tornat a aturar el tir de Marín. Cinc minuts més tard, al 35, l’àrbitre ha mostrat una blava a Raül Marín i Lucas Ordoñez hauria pogut ampliar les distàncies, però Pedro Henriques ha aparegut evitant el gol.

El Reus Deportiu ha aguantat els dos minuts amb un home menys i Albert Casanovas, de penal, ha establert la igualtat al marcador al minut 40. L’empat ha durat poc, ja que Pau Bargalló amb un xut potent des de gairebé mitja pista ha tornat a avançar als blaugrana. Els d’Enrico Mariotti han disposat d’un altre penal, però aquesta vegada Egurrola ha aturat el tir de Casanovas. Els roig-i-negres, que en la semifinal van estar molt encertats a bola aturada, en la final han fallat dues faltes directes i un penal. Al 47, Pablo Álvarez ha tingut una ocasió per ampliar les distàncies amb una directa però ha enviat la bola fora.

Raül Marín ha fet somiar al Reus amb un gol al minut 49, que empatava el partit. El davanter reusenc amb una mitja volta ha sorprès Egurrola i ha tornat a establir la igualtat, però una jugada desafortunada dins l’àrea reusenca ha acabat amb penal favorable als blaugrana. Marc Torra ha relliscat dins l’àrea i ha fet caure Pablo Álvarez. En l’execució del penal, Henriques ha aturat el tir de Pau Bargalló, però en el rebot el blaugrana no ha fallat i ha marcat el 3 a 4 definitiu. Els roig-i-negres han buscat el gol en el darrer sospir amb cinc jugadors a la pista, però no ha pogut ser.

El FC Barcelona es proclama campió de la Copa del Rei 2017 i revalida el títol. Pau Bargalló, que ha marcat tres gols a la final, ha estat escollit MVP, el millor jugador del partit.

Fitxa tècnica:

Reus Deportiu La Fira:Pedro Henriques, Albert Casanovas, Marc Torra, Raül Marín i Matías Platero -cinc inicial-. Àlex Rodríguez i Joan Salvat,

F.C Barcelona Lassa:Aitor Egurrola, Marc Gual, Matías Pascual, Sergi Panadero i Pau Bargalló -cinc inicial-. Pablo Álvarez, Xavier Barroso i Lucas Ordoñez.

Àrbitres:Antonio Gómez i Sergi Mayor.

Aquesta crònica rep la col·laboració d'Olis Gasull, situat al raval de Robuster, 31, de Reus.