Dilluns, 05 d'Agost de 2024

Pas de gegant!

El CF Reus assalta el Nou Estadi i guanya el Nàstic per 0 gols a 1

01 de Maig de 2017, per Text: Josep Gallofré / Fotos: Fabián Acidres
  • Celebració del gol del CF Reus al minut 90

    Fabián Acidres

  • Fabián Acidres

  • Jorge Miramón intenta desviar la pilota davant de Mossa

    Fabián Acidres

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

El CF Reus ha fet un pas molt important per mantenir la categoria. Els roig-i-negres han guanyat per 0 gols a 1 el Nàstic i sumen 45 punts a la classificació. Es tractava d'un partit a vida o mort, on al perdedor se li complicava la vida a Segona Divisió. Un gol de Máyor en el minut 90 ha donat el triomf als roig-i-negres i ha desfermat l'euforia entre els més de 300 aficionats que s'han desplaçat al Nou Estadi. No era per menys, la salvació és ara més a prop. Els de Natxo González han sabut aguantar les embranzides dels tarragonins durant tot el partit i aconseguir, així, un preuat premi.

Ángel Martínez i el Pichu Atienza no han arribat a temps pel derbi. Natxo González ha donat entrada des de l'inici a Melli a l'eix de la defensa i Miramón per tal de substituir-los. En aquest sentit, Alberto Benito ha tornat a la titularitat, al lateral esquerre, després de diverses jornades lesionat. González, conscient que l'empat no era un bon resultat, ha tret un equip ofensiu amb David Haro, Máyor, Querol i Vitor Silva a la línia d'atac.

Nàstic i Reus sabien de la importància d'aquest partit. Qualsevol error podia decantar la balança d'una banda o l'altra, i per aquest motiu el respecte ha regnat durant els primers minuts. Els roig-i-negres deixaven jugar els tarragonins, amb una tímida pressió, esperant que els de Merino juguessin en defensa. Just començar, però, el Nàstic ja ha avisat amb una centrada per banda esquerra que ningú ha rematat.

Els homes de Juan Merino jugaven amb més intensitat durant el primer quart d'hora de joc. El Reus ha mantingut l'equip ben col·locat, creant una teranyina difícil de travessar. Un error d'Olmo al minut 16 ha provocat la primera ocasió clara del Nàstic, amb un xut de Lobato des de la frontal de l'àrea que ha aturat Edgar Badia. Un minut després, Zahibo ha vist la primera targeta groga del matx. A mesura que passaven els minuts, les forces s'han igualat. Era un partit que no destacava per llargues possessions i sí per molta contenció i joc aeri. Tot i això, han estat els tarragonins els que han tingut les oportunitats durant els primers 45 minuts. Al 25, Zahibo rematava de cap fora a la sortida d'un córner.

Tot i mantenir-se sòlid en el joc defensiu, al CF Reus li durava poc la pilota. La pressió del Nàstic ha provocat que Vitor Silva i Ramon Folch poguessin entrar poc en joc. Això s'ha notat en l'escàs atac roig-i-negre. L'equip ha buscat les passades llargues a Máyor i Querol, però sense encert. Qui ho continuava intentat eren els tarragonins, al minut 33 Sergio Tejera ha xutat des de dins de l'àrea, però Edgar Badia ha aturat la pilota sense problemes.

Al Reus li costava molt sortir amb la pilota controlada. La sortida de l'esfèrica des de la defensa era complicada per la forta pressió d'Emaná, Álex López i Lobato. Fruit d'això, els roig-i-negres no han inquietat a Manolo Reina durant el primer tram de partit, que ha acabat amb una nova targeta groga al local Perone.

Bogeria roig-i-negra

La segona part ha seguit la mateixa dinàmica que la primera, amb un Nàstic dominador i un Reus tancat intentant sortir a la contra. Al minut 7, Muñiz ha rematat fora. Als tarragonins, però, els ha costat i molt penetrar a l'interior de l'àrea reusenca i gairebé totes les ocasions han estat xuts des de la frontal. Poc després, al 10, Melli, un dels millors del partit, ha hagut d'estirar-se a terra en el darrer instant després d'un error defensiu que gairebé val un gol.

Al minut 20, Garai ha abandonat el camp lesionat i en el seu lloc ha entrat Albístegui. El Nàstic, per la seva banda, donava més sensació de perill, tot i que li costava apropar-se a Edgar Badia. A partir del minut 20, el Reus ha fet un intent de despertar-se. Vitor ha fet intervenir per primer a Manolo Reina en un tir de falta.

A partir de la mitja hora de joc de la segona part el partit s'ha trencat. El mig del camp ha desaparegut i els dos equips s'han mostrat més incisius en atac. El Nàstic era qui més s'ho creia, i Emaná s'ha equivocat quan estava sol davant Badia. El porter roig-i-negre ha tornat a ser l'heroi del partit amb una gran aturada en la sortida d'un córner quan ja es cantava el gol. Natxo González oxigenava l'atac amb l'entrada de Jorge per Querol. De nou, al minut 34, Badia s'ha mostrat com el salvador, després d'un xut d'Emaná.

El Reus ha despertat en el tram final, i de quina manera. Al 90, David Haro ha recuperat la pilota i l'ha cedit a Máyor, que l'ha enviada al fons de la xarxa. Tot i que Reina ha tocat l'esfèrica, aquesta ha acabat al fons de la xarxa, sota la mirada dels més de 13.000 aficionats que omplien aquest diumenge el Nou Estadi. El final del partit no ha estat exempt de polèmica. El col·legiat ha anul·lat un gol al Nàstic en l'últim minut del temps afegit per fora de joc. Va avisar Natxo González: "El gol arribarà quan menys ens ho mereixem", dit i fet. Grandiosa victòria dels roig-i-negres que fan un pas endavant per aconseguir la permanència a Segona Divisió. Els reusencs se situen tretzens amb 45 punts, a 4 del descens, que precisament marca el Nàstic.

Fitxa tècnica:

Gimnàstic de Tarragona: Manolo Reina, Gerard Valentín, Xavi Molina, Perone, Mossa, Tejera, Zahibo, Cristian Lobato (José Carlos 79'), Emaná, Juan Muñiz (Jean Luc 55') i Álex López (Manu Barreiro 69')

CF Reus: Edgar Badia, Miramón, Melli, Olmo, Benito, Ramon Folch, López Garai (Albistegui 56'), Vitor (Fran Carbia 85'), Querol (Jorge Díaz 72'), David Haro i Máyor

Gols: 0-1 Máyor (90')

Àrbitre: Valentín Pizarro Gómez. Ha mostrat targeta groga als locals Zahibo, Perona i Emaná i als isitants Jesús Olmo i Edgar Badia.

 

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital pas de gegant CF Reus- Nàstic
reusdigital.cat Reus Diari Digital pas de gegant CF Reus- Nàstic

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges