Divendres, 18 d'Octubre de 2024

El judici per la tragèdia de la 'Love Parade' començarà el 8 de desembre

En l'allau humana van morir 21 joves, entre els quals dues noies catalanes

06 de Juliol de 2017, per ACN
  • Un grup de familiars dels joves que van morir en el 'Love Parade' a Alemanya l'any 2010 lliuren més de 360.000 signatures davant el Tribunal d'Apel·lacions de Düsseldorf

    Cedida

El judici per la tragèdia del festival de música 'Love Parade', on van morir 21 joves, entre els quals dues noies catalanes, començarà el 8 de desembre a Düsseldorf. El judici se celebrarà al Centre de Congressos de Düsseldorf per raons d'aforament i s'allargarà fins al 15 de febrer. Segons Francisco Zapater, pare de Clara Zapater, una de les víctimes, el judici ha estat possible gràcies a les signatures de més de 367.000 ciutadans de diversos països que van reclamar un procés penal als responsables de l'organització i funcionaris municipals després que el tribunal de Duisburg tanqués el cas adduint manca de proves. "Esperem que la justícia alemanya aclareixi qui van ser els responsables de la mort de 21 joves i dels més de 500 ferits", apunta Zapater en un comunicat.

Els familiars de les víctimes defensen que es va produir una imprudència temerària en l'organització i gestió de la 'Love Parade' perquè es va superar de molt la capacitat de l'espai on se celebrava l'esdeveniment. Entre 100.000 i 200.000 persones per hora entraven per un túnel de 20 metres d'ample, que era l'única via d'entrada i sortida del recinte.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges