Diumenge, 28 de Juliol de 2024

Els Mossos investiguen la manipulació de l’assut que connecta el riu Siurana i el pantà de Riudecanyes

La comunitat de regants del pantà lamenta els fets i els ecologistes afirmen haver participat en l’acte

  • Els grups ecologistes van tancar l'assut que connecta el riu Siurana amb el pantà de Riudecanyes

    Cedida

  • Cedida

L’aigua del riu Siurana continua creant polèmica. Una disputa que dissabte passat va passar de les paraules als fets en realitzar-se una acció directa per part d’un grup d’ecologistes que va manipular l’assut del Molí dels Aubins i que va impedir el pas de l’aigua al voltant d’unes 15 hores, segons l’administrador del pantà de Riudecanyes, Miquel Àngel Prats. Aquest assut connecta l’aigua procedent del Siurana amb el pantà de Riudecanyes.

En detectar-se l’acció el matí de diumenge, la comunitat de regants del pantà de Riudecanyes va comunicar-ho als Mossos d’Esquadra que es troben en aquests moments instruint diligències. De fet, l’assut del Molí dels Aubins no és la primera vegada que pateix recentment una actuació similar tot i que la denúncia del 2014 va quedar arxivada.

"Lamentem els fets" i "desmentim el munt de mentides sobre el destí de l’aigua", ha afirmat Prats, qui ha assegurat que la comunitat no té cap punt de connexió ni amb la indústria química ni amb PortAventura. "Només gestionem l’aigua per regar i beure" de les 3.000 famílies que tenen drets del pantà, ha comentat Prats.

Molt diferent ho veuen els activistes (Xarxa Sud, Gepec i la plataforma Volem Lo Riu Siurana Viu) que van participar dissabte en l’incident. E una entrevista a LANOVA Ràdio, Santi Borràs, membre del Gepec, ha afirmat que “el 95% del pantà del Siurana se l’està emportant la comunitat de regants de Riudecanyes” i hi denunciava que “sabem que aquesta aigua no va majoritàriament pels pagesos” mentre afegia que és "una aigua que s’està comercialitzant de sota mà".

Com a accionista majoritari del pantà de Riudecanyes que és el municipi de Reus, Borràs ha denunciat l’ús que fa de l’aigua. "No pot ser", ha dit, "que veiem Reus tot ple de gespa, regant-se cada dia i que al Priorat no es pugui regar la vinya".

Tot i reconèixer la legalitat de la concessió del pantà de Riudecanyes, Borràs també ha insistit en què és "per regar per ús agrícola i avui dia aquesta aigua com ha canviat l’ús del sòl se n’està anant a d’altres usos".

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital assut bloquejat pantà de riudecanyes

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ontet  31 d'Agost de 2017

Gepec sr Borràs

El que vol es defensar el seu negoci del kayak a Siurana?. Molt respectable ja que ara ho tenen millor a Riudecanyes.

Reportatges