Els alumnes de 3r, 4t i 5è de l’Antoni Vilanova de Falset i els alumnes de l’escola Anicet Villar de Marçà han participat aquest passat mes de gener en una activitat educativa per conèixer els productes agroalimentaris de proximitat i produïts a Catalunya.
L’activitat que ha acollit l’escola Antoni Vilanova, ha consistit en la visualització de diferents càpsules de cinc minuts sobre diferents productes locals, com l’oli, la mel, la fruita, la verdura, el vi i la cervesa, entre altres. Aquestes càpsules es visualitzen a la Cúpula Gustum, una estructura de visualització d’imatges a 360 graus, una instal·lació inflable semiesfèrica amb capacitat per a 30 persones que ofereix una experiència immersiva, per descobrir les zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta. L’activitat, finançada pel Departament d’Agricultura, ha estat dinamitzada per l’Oficina Jove del Priorat i el Grup Leader del Camp, i va comptar amb la col·laboració de les escoles Antoni Vilanova i Anicet Villar.
L’activitat s’ha situat dins en el projecte Gustum, un projecte de cooperació interterritorial entre els quals es troba el grup Leader del Camp, que inclou la comarca del Priorat. Gustum té per objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i la comercialització del producte alimentari local, artesà i de qualitat, i també establir sinergies amb altres sectors, com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics