Menos mal que ets mecànic i
Menos mal que ets mecànic i no metge de cap hospital.
S'ha acollit al seu dret a no declarar quan ha estat citat pels Mossos
Un mecànic de la ciutat, Jordi Perelló, ha estat denunciat per un suposat delicte d'odi per haver-se negat a reparar el vehicle d'una agent de la policia espanyola al seu taller del camí de Valls. L'home, representat pel col·lectiu d'advocats voluntaris de l'1 d'octubre, ha estat citat a declarar aquest passat dijous pels Mossos, tot i que s'ha acollit al seu dret de no fer-ho.
Apel·len al dret d'admissió
A través de les xarxes socials, els familiars del mecànic han exposat el cas per mostrar la seva indignació, tot apuntant que l'home no hauria atès l'agent policial arran dels fets del referèndum i "per conviccions personals". Els fets han tingut lloc el passat dimecres, 31 de gener, quan aquest hauria rebut la trucada de la policia per dur-hi el seu cotxe i el mecànic s'hauria negat a atendre-la. Poc després, els Mossos s'haurien presentat al seu taller.
De fet, i en una entrevista que l'home ha concedit aquest divendres a 'Rac1', aquest ha explicat que just després de la trucada de l'agent, en va rebre una altra en què li van dir que "em trencarien la cara". Es tractaria, segons ha exposat, del marit de la policia, que a més és Mosso d'Esquadra.
A hores d'ara, però, el col·lectiu d'advocats voluntaris no ha tingut accés a l'atestat, raó per la qual es desconeix qui ha denunciat el seu representat. En aquest sentit, l'entorn familiar de l'home ha fet saber que "és ell qui escull qui pot atendre i qui no" al seu negoci, en el qual hi ha "dret d'admissió". Les diligències policials es trametran al jutjat amb la finalitat que s'analitzi l'atestat en qüestió per dirimir si s'inicien o no diligències prèvies per un suposat delicte d'incitació a l'odi. En cas contrari es procedirà a arxivar la causa. Fonts dels Mossos d’Esquadra han confirmat que s’ha remès l’atestat al jutjat de guàrdia. A l’espera de poder tenir accés a la denúncia, l'adovcat de Perelló, David Piqué, ha considerat que aquests fets no s’adapten al tipus penal d’incitació a l’odi. L’advocat ha subratllat que, en aquest supòsit penal, “la voluntat de legislador era protegir minories que poden estar excloses i discriminades socialment per motius de raça, religió i sexe, entre d’altres”.
Perelló ha argumentat que té un taller “no marquista” i que “tot el dret de triar la feina”, i ha considerat que l’empara el Reial Decret que regula l’activitat industrial i de prestació de serveis en els tallers de reparació de vehicles automòbils, dels seus equips i components. “A mi no em pot obligar ningú a fer una feina que no vull fer. No promociono cap odi, només he pres una decisió personal”, ha insistit.
El mecànic s’ha mostrat confiat que el cas no vagi a més i que el jutge “tingui un mínim de sentit comú i entengui que, dins la nostra llibertat, hem de poder triar amb qui tenim una relació laboral i amb qui no”. Perelló ha assegurat que, des que s’ha fet públic el seu cas, ha rebut missatges de suport “de tot arreu”. “Passen amb el cotxe tocant el clàxon i animant-me, i molta gent pregunta on està el meu taller per portar-hi el vehicle”, ha il·lustrat.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics