Dimarts, 20 d'Agost de 2024

L'Ajuntament ingressa 418.000 euros per les multes a les entitats financeres amb pisos buits

L’any 2017, es van iniciar 37 expedients, 12 dels quals es van tancar i 25 continuen en tràmit

22 de Febrer de 2018, per Redacció
  • L'Ajuntament ha ingressat, per ara, 418.000 euros per les multes coercitives a les entitats financeres

    Reusdigital.cat

El regidor d’Urbanisme del consistori reusenc, Marc Arza, ha anunciat aquest dijous a la comissió especial de polítiques d'habitatge social que l’Ajuntament ha ingressat fins ara 418.000 euros amb les multes coercitives imposades a les entitats financeres per tenir habitatges en situació de desocupació permanent a la ciutat. El regidor ha emplaçat els membres de la comissió a una propera reunió per debatre a l’entorn de les polítiques a què es destinaran els diners ingressats, que sempre estaran vinculades a la promoció d’habitatge social.

'Les mesures de negociació i pressió funcionen', diu Arza

La comissió ha fet balanç de les accions municipals per afavorir que les entitats financeres posin a disposició del govern de la Generalitat i de l’Ajuntament els immobles de la seva propietat actualment buits per tal de poder-los destinar a funcions d’habitatge social. En aquest sentit, ha constatat que "les mesures de negociació i pressió amb les entitats funcionen, i que es tradueixen en progressos de les entitats financeres per posar els habitatges a disposició de l’administració".

L’any 2015, l’Ajuntament va iniciar 94 expedients de declaració d’habitatges buits, dels quals 55 es van tancar i 39 estan actualment en tràmit. Dels 39 oberts, sis han derivat en una primera multa coercitiva (de 4.500 euros) i 33 en una segona multa (la primera de 4.500 i una altra de 5.500 euros). L’import de les multes va ser acordat en el seu dia per la comissió especial de polítiques d'habitatge social.

L’any 2017, es van iniciar 37 expedients, 12 dels quals es van tancar i 25 continuen en tràmit. Fins ara, cap ha derivat en multa.

La situació de desocupació permanent d'habitatges és una utilització anòmala de l'habitatge segons la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l'habitatge. Si finalitzats els procediments per declarar la desocupació permanent no es resol la situació de l'habitatge, l'Ajuntament pot obrir, com a últim recurs, procediments sancionadors per una infracció molt greu de la Llei del dret a l'habitatge, amb multes d'entre 3.000 i 900.000 euros.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

lourdes munté  23 de Febrer de 2018

pisos amb mancances

Tindran ara calerons per acabar d'arranjar els pisos de La casa del Mestres que tenen mancances, la llum general es penja molt sovint les escales i l'entorn queden a fosques, les escales brutes ( ningú neteja ) la `porta del carrer sempre oberta de bata a bat per no posar·hi un pany , les rates hi fan de Pinito del Oro pels fils entre cases, l'incivis·me dels que tenen gossos i els deixen defecar als espais comuns , les humitats que fan que els pisos estiguin a menys 11 graus i no acabaria mai.

Adrià  23 de Febrer de 2018

Genial

Quina genial notícia! Espero que els ingressos continuïn pujant :)