La Universitat Rovira i Virgili participarà aquest 2018 i, per primer cop, en la competició internacional d’equips universitaris de motociclisme, MotoStudent, amb l’escuderia URV Voltage Racing, que és l’equip format per diversos estudiants de la universitat.
74 escuderies de 17 països
En aquesta competició hi prenen estudiants d’universitats del Brasil, Mèxic, i l'Índia, entre molts altres països, i tindrà lloc durant la tardor, concretament a l'octubre, al circuit de MotorLand, d’Alcanyís. 'Moto Student' és una competició universitària biennal, on hi participen un total de 74 escuderies formades per estudiants de 17 països diferents.
La participació en la prova forma part del treball final de grau d’alguns dels estudiants, la majoria d’enginyeria, però compta també amb estudiants d’altres modalitats, com Periodisme o Màrqueting. Els integrants són els encarregats d’el·laborar el disseny i el muntatge de la moto elèctrica, que consta de la part mecànica, elèctrica i electrònica, i d’on destaquen el xassís o el cadenat, que són “totalment de disseny propi”, un factor de “gran rellevància i innovació” segons els propis creadors.
La competició acull diverses modalitats, entre les quals de motor elèctric i de gasolina.“Hem optat per la modalitat elèctrica perquè és menys contaminant i també per apostar per la cura del medi ambient”, ha expressat Víctor Barcelón, un dels membres de l’escuderia que representarà Tarragona en la competició interestatal, que ha qualificat el projecte com "un gran repte".
A la recerca de patrocinadors
La motocicleta s’ha de crear des de zero, i amb tres objectius molt clars: “Unificar coneixements per innovar, apostar per tecnologies del futur amb model sostenible i destacar la importància dels vehicles elèctrics”, han exposat els representants dels patrocinadors del projecte.
A l’acte hi han assistit el rector i representants de la Universitat Rovira i Virgili, els estudiants encarregats de dur a terme el projecte i els representants dels diversos patrocinadors, com són Klever i el Port de Tarragona. En aquest sentit, els estudiants han afirmat que estan treballant per aconseguir més patrocinadors, que aportin tant finançament, com suport material per a la consecució del projecte, ja que “tot i el suport social i econòmic dels espònsors i de la URV, encara no tenim tot el finançament necessari, per tant estem oberts a nous patrocinis”, ha afirmat un representant dels estudiants de l'equip Voltage Racing, en l’acte de presentació.
Un cop finalitzada la creació de la motocicleta, es farà un procés de selecció per escollir el pilot que s’adapti millor a les condicions físiques de la moto. Aquest termini s’acabarà al mes de juny, i la competició se celebrarà a l’octubre, quan la moto ja estarà llesta per competir. En paraules pròpies dels estudiants, poder córrer on corren els millors pilots del món, “és un orgull”.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics