Dijous, 12 de Setembre de 2024

La Coral Verge del Camí de Cambrils inicia els actes de celebració del seu 50è aniversari

Una de les activitats més destacades serà un concert conjunt previst per l’octubre amb excantaires de totes les èpoques

08 de Març de 2018, per Redacció
  • Imatge de la presentació

    Cedida

La Coral Verge del Camí de Cambrils iniciarà el programa d’actes de celebració del seu 50è aniversari el proper diumenge, 11 de març, amb una trobada de corals cambrilenques. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la presidenta de l’entitat, Lídia Utset, acompanyades del regidor de Cultura, Lluís Abella, i la directora de la coral, Núria Ortoneda, han presentat aquest dijous les primeres activitats especials de celebració d’aquest mig segle de trajectòria.

L’alcaldessa ha afirmat que la coral és tota una institució a Cambrils i ha destacat el seunivell musical, la seva implicació en el municipi, el seu paper d’ambaixadora en les seves gires fora del territori i el mèrit de mantenir l’activitat ininterrompudament durant mig segle. Per la seva banda, el regidor de Cultura ha repassat la trajectòria de la coral i ha posat en valor figura dels diferents presidents i presidentes i directors i directores, així com la tasca dels 500 cantaires que hi ha passat durant aquests 50 anys.

La presidenta de l’entitat, que també ha volgut remarcar el paper social de la coral més enllà de la música, ha repassat el programa d’actes, que encara és viu i es preveu la incorporació de més activitats que s’aniran concretant a mesura que avanci l’any. L’acte escollit per començar la programació és molt significatiu ja que s’ha impulsat, per primera vegada, la celebració d’una trobada de corals cambrilenques, que comptarà amb l’actuació de set formacions vocals al Santuari de la Mare de Déu del Camí. "Serà, doncs, un bon reflex de la llarga tradició coral del municipi amb cors estables documentats des de l’any 1907", s'ha assenyalat des del consistori.

Justament, fruit d’aquesta tradició, naixia a l’any 1968 a l’entorn de la parròquia de Santa Maria, la Coral Verge del Camí gràcies a l’empenta del mestre Àngel Recasens (1937-2007) que va dirigir la Coral fins a l’any 1981. Des del 1996, la direcció va a càrrec de Núria Ortoneda. I des del 2011 la formació també compta amb un cor infantil dirigit per Esperanza Miguel. Avui els seus actuals membres són a punt per celebrar l’aniversari d’una entitat associativa que ha aconseguit mantenir una activitat ininterrompuda, un prestigi musical a nivell català i un cos associatiu de 250 persones.

!L’objectiu més important i essencial ha estat sempre la música, però sense oblidar mai el compromís ferm amb Cambrils vers el seu desenvolupament cultural i social", s'ha assenyalat. A més, en aquests 50 anys, aprofitant les diverses gires fora del nostre territori, "la projecció de Catalunya a l’exterior ha estat també una responsabilitat assumida per totes les generacions que han passat per la Coral", s'ha afegit. Per aquest motiu, la Coral Verge del Camí vol celebrar el seu llarg recorregut amb tota la família, amics, socis i institucions que l’han acompanyat durant mig segle de trajectòria musical.

Des d’aquest mes de març fins a les properes festes de Nadal, s’han programat actes per a tots els públics especialment a la Cripta de l’Ermita, entorn únic lligat estretament a la història de l’entitat. A l’any 1971 la Parròquia de Santa Maria va cedir l’ús de la Cripta a la Coral Verge del Camí. Des de llavors, aquest emblemàtic espai ha estat la seva seu on s’han realitzat nombroses activitats tant programades per la pròpia entitat com per l’Escola de Música, el Festival Internacional de Música, els centres educatius, l’Ajuntament de Cambrils o les Entitats locals de caire cultural.

També es comptarà amb músics que en els seus orígens foren cantaires de la Coral. Però també se sortirà de l’entorn habitual de l’entitat i dels tradicionals concerts per programar actes a diferents indrets del municipi. Per exemple, un ball folk o una exposició, sense deixar de banda la publicació d’un llibre o les activitats lligades a la difusió a través de les xarxes socials. Realitzar una nova web, obrir un perfil d’Instagram o portar a terme un lipdub van amb aquesta línia de projecció on line, s'ha detallat des de l'Ajuntament. La creació d’un logo específic d’aquests 50 anys "permetrà donar una continuïtat visual a tot el conjunt d’actes previstos que tindran el seu punt àlgid al cap de setmana del 20 al 21 de octubre", s'ha manifestat. Llavors serà quan es complirà exactament el mig segle del primer concert de la Coral a Cambrils i per aquest motiu es convocarà una trobada d’excantaires de totes les èpoques amb un concert conjunt al Santuari de la Mare de Déu del Camí.

Podeu consultar la programació dels 50 anys en aquest enllaç.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges