Dilluns, 15 de Juliol de 2024

Neix l'Associació de cerversers del Baix Camp

Compta gairebé amb una trentena de membres i es presentarà en societat amb un tast al centre cívic del Carme el 20 d'abril

15 d'Abril de 2018, per Marc Busquets
  • Casellas, Echevarría, Margalló i Martín són quatre dels membres de l'ACBC

    Marc Busquets

Amb la intenció de "promoure la cultura de la cervesa, des de la seva història, com s'elabora les seves virtuts i propietats", tal i com s'exposa al seu web, l'Associació de cervesers del Baix Camp (ACBC) s'ha constituït recentment i ja treballa per donar a conèixer la seva activitat. Ara per ara en formen part una trentena de persones, entre productors, distribuïdors i simpatitzants. El proper 20 d'abril (entre les 7 de la tarda i les 9 del vespre), a més, l'entitat es presentarà en societat amb un tast al centre cívic del Carme, on els seus membres hi han situat la seu social. "Volem vincular-nos al territori", exposa el president de l'ACBC, Jaume Margalló, que lidera una junta formada per vuit persones.

Sortides, tastos, xerrades i sessions de maridatge

Aquest explica que el projecte ve de força temps enrere, quan va assistir a un tast a càrrec de Raül Casellas (La bona birra). A poc a poc, més gent va afegir-se al grup i finalment va ser a finals de 2017 quan es van decidir a formar la plataforma. La tramitació corresponent s'ha allargat fins al passat març, i ara ja són a punt de poder oferir tot un ventall de possibilitats als interessats. "A banda de tastos, farem sortides arreu", avança Margalló. De fet, ja en tenen dues de preparades, fa constar un altre dels integrants de la junta, Miquel Echevarría. També tenen previst fer xerrades i sessions de maridatge. 

D'una banda, el col·lectiu serà el 9 de juny, per assistir a la mostra de cervesa artesana de Mediona. Abans, el dia 12 de maig, visitaran Art Cervesers, a prop de Sabadell. L'objectiu immediat, apunta Echevarría, "és créixer". De fet, i per augmentar la massa social, l'ACBC té tres opcions d'afiliació. La primera, com a soci, suposa una aportació anual de 15 euros. La segona, com a soci protector, de 60. La tercera, finalment, com a soci honorífic, s'adreça especialment a professionals del sector que "aportaran la seva experiència i coneixements a la nostra tasca diària", assenyala un nou membre de la junta, Juanfran Martín. El web del grup inclou el formulari per gestionar l'alta. 

Més endavant, precisen, un cop comencin a consolidar-se, els integrants de l'entitat s'obriran a altres poblacions de la comarca (hi ha socis d'Almoster i Riudoms, entre d'altres municipis) i miraran "d'establir sinergies amb el teixit reusenc", ja siguin botigues, bars i pubs i establiments similars per poder-hi dur a terme noves activitats. Qui ho sap, per tant, si de cara al futur s'animaran a fer la seva pròpia cervesa i en podrem gaudir. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges