Divendres, 14 de Març de 2025

Una cervesa amb recepta reusenca s'endú la plata al Bcn Beer Fest

Blaih és un projecte emergent per crear una fàbrica a la ciutat

21 de Juny de 2023, per Estel Romeu
  • Els impulsors de la cervesa amb recepta reusenca, en una fira

    Cedida

Productes de proximitat i ecològics per crear una cervesa reusenca. La marca Blaih és un projecte del valencià Andreu Blai i la reusenca Carol Belenda que acaba de sortir de l'obrador i endur-se la medalla de plata al BCN Beer Fest.

La seva proposta, Blaih Reusenca Cervesa Original, ha estat guardonada després de començar-se a elaborar fa, tot just, sis mesos. Amb dues varietats de cervesa i la voluntat de crear la primera fàbrica cervesera de la ciutat, Andreu Blai explica com sorgeix aquesta iniciativa. 

 

- La cervesa Blaih Reusenca Original s'ha endut la medalla de plata al BCN Beer Fest. Què reconeix aquest guardó?

 

- El BCN Beer Fest és un certamen que es fa a Barcelona des de fa més de 10 anys amb una competició de cerveses internacionals en què es presenten productes de tot el món. Les cerveses es jutgen en base amb un programa de certificació que estableix les guies d'estil i quants punts s'atorga a cadascuna. 

La nostra cervesa és d'estil gose, un estil alemany que va desaparèixer i no fa massa anys va ressorgir. Com que vaig elaborar cervesa a Alemanya i conec l'estil, vaig pensar que també podria agradar aquí i així ha estat. 

 

- Com és aquesta cervesa al paladar?

 

- Es tracta d'una cervesa rossa, molt suau pel que fa a l'alcohol perquè té un 4% i suau també pel que fa a gust. És com una lager tradicional de bar, però amb l'afegit que té un toc àcid i cítric que li donen espècies com el coriandre i les puntes de pi, procedents de Lleida. També conté llúpol lleidatà, però no és predominant, només acompanya. És una cervesa 100% ecològica i vegana. 

 

- El guardó arriba després de sis mesos d'engegar el projecte. Com sorgeix Blaih Reusenca?

 

- La idea neix quan se'ns acut que fa falta una cervesa que s'identifiqui amb Reus i la comarca, una ciutat que té una identitat molt forta i no té cap cervesa pròpia. La meva vinculació amb Reus sorgeix quan treballava de mestre cerveser als Països Baixos i vaig conèixer una persona de Reus, que em va fer visitar la ciutat i on vaig conèixer la meva dona, Carol, que és reusenca. Després vam anar a viure a Islàndia i quan portàvem ja un temps allà fent cervesa, és quan se'ns va ocórrer el projecte Blaih Reusenca. 

 

blaih_reus_cervesa.jpg

 

Les cerveses les hem començat a distribuir la darrera setmana de desembre del 2022 i ara ja avancem més forts. Són receptes pròpies, però ara per ara s'elaboren en una altra fàbrica, i tenim dues varietats: la cervesa premiada, que és la Blaih Original, i la torrada. Les elaborem al País Valencià en una fàbrica 100% ecològica i les distribuïm Carol i jo aquí, als voltants, i el meu germà, a la ciutat de València. 

Vivim a Reus, l'empresa està registrada a Reus i l'objectiu és crear una fàbrica a la ciutat, la primera, i fer-ho el més aviat possible. De fet, hem començat elaborant la cervesa fora per veure quina acceptació té, però la nostra meta des d'un inici és tenir un obrador aquí. Ara estem buscant inversors per fer el projecte realitat. 

 

- La proximitat i l'ecologisme són dos conceptes transversals de Blaih Reusenca. 

 

- Sí, per mi són bàsics, crec que avui en dia tot hauria de ser ecològic i deixar enrere aquesta agricultura depredadora que s'està fent, que no és futur per a ningú. Creiem que la manera de fer les coses ha de ser agradable amb el medi ambient, ecològica i vegana, ajudant l'economia local, circular i de proximitat. 

 

- A quants establiments han arribat en aquests sis mesos de posada en marxa?

 

- Arribem a establiments de restauració, sobretot bars i restaurants, i també a algunes botigues. Ara mateix estem en un total de 50 locals: 36 a Reus i la resta a Cambrils, Tarragona, Valls i València ciutat. 

 

- Com veu el recorregut fet fins ara?

 

- Estem molt contents d'haver rebut el premi, però era una realitat que vèiem possible perquè creiem molt en el nostre producte i en les meves tasques com a mestre cerveser. L'acollida per parts dels locals i la gent també ens té molt satisfets i treballem per arribar a ser una cervesa de referència a la comarca i la ciutat. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics