En el marc de les jornades de vaga convocades per les principals associacions de jutges i fiscals de l’estat encetades aquest dijous 26 d’abril, tots els jutges i fiscals dels jutjats de Reus han suspès puntualment la seva activitat judicial. Aquest fet ha representat que a les 12 del migdia han sortit a la porta dels jutjats per visibilitzar la seva protesta d’acord amb les aturades puntuals que culminaran amb una vaga el proper 22 de maig.
Segons un comunicat enviat, els jutges i els fiscals de Reus exigeixen al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) una sèrie de mesures. En primer lloc, sol·liciten la presentación d’un projecte de llei de reforma de la LOPJ que permiti als jutges i magistrats, pel sistema d’elecció directa i llistes obertes, escollir a 12 dels 20 vocals del CGPJ així com la resta de mesures sol·licitades per les associacions fiscals. En matèria econòmica, els demandants volen la recuperació salarial de jutges, magistrats i fiscals a nivells de 2010 després de les retallades. En aquest sentit, exigeixen la convocatòria formal i inmediata de la mesa de retribucions prevista a la LO 15/2003, la qual no es convoca des de fa set anys.
Sobre la creació de places, els assistents a l’aturada volen la creació inmediata de, com a mínim, 300 places de jutges i fiscals a l’any i la fixació inmediata de les càrregues de treball pels jutges i fiscals actuals. Pel que fa a mesures de conciliació, les exigències dels jutges i fiscals plantegen l’impuls immediat de la modificació de la LOPJ en entendre que les esmenes presentades al text, encubreixen una reforma de calat que mina la independència judicial i buida determinades competències del CGPJ. En referència a les noves tecnologies, se sol·licita un procés de digitalització dels equips i dels programes adequats a diferència, segons apunten, del que ha passat fins ara que no “ha aportat avantatge alguna” i sí “penositat” a la seva funció” sense millores pels ciutadans. Per últim, la mobilització dels jutges i fiscals, demana l’aprovació d’un complement de destí específic pels que exerceixin a Catalunya davant del context polític i social amb què “desenvolupen el seu treball” i davant “el clima de desconfiança” cap a la seva tasca.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics