La jornada tècnica ‘La clau de la restauració en turisme’, celebrada el dimarts 25, va reunir una setantena de professionals de l’hostaleria i la restauració. L’acte, que va tenir lloc a la sala Europa de l’Ajuntament de Salou, va ser organitzat per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) i l’Ajuntament de Salou, a través de la Regidoria de Promoció i dinamització econòmica i empresarial, comerç, consum i mercats.
Durant l’obertura, Xavier Jornet, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona (AEHT), va manifestar la necessitat de donar importància a les experiències que el turista viu en la destinació fent referència, sobretot, a les de caire gastronòmic. Per la seva banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va recolzar a Jornet afegint que “s’ha de donar valor a la gastronomia i l’enologia”, perquè són factors que “en no ser estacionals, ens poden servir per iniciar la desestacionalització”.
La jornada tècnica va comptar amb cinc conferències a càrrec de professionals reconeguts del sector que van compartir tot un seguit de consells per poder oferir una bona experiència de destinació als turistes. El primer conferenciant, Pere Monje, director del Restaurant Via Veneto de Barcelona, va voler remarcar que el servei és una forma efectiva de fidelitzar clients a través del tracte, la motivació de l’equip humà, l’aptitud i l’actitud que són pilars fonamentals d’un establiment dedicat a la restauració. Per la seva part, Josep Moré, tècnic de cuina coach professional i expert en creativitat gastronòmica, tendències i imatge en un buffet d’hotel va fer una exposició crítica respecte a la situació actual dels buffets i va explicar que la tendència és anar cap al ‘gastrobuffet’ i cap a l’impacte visual (showcoocking) per tal de connectar amb el client.
El següent ponent, Francesc Xavier Agell, cap del Servei de Secretaria de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, INCAVI, va donar diverses dades relatives a la producció i consum de vi de les DO catalanes. A Catalunya hi ha 11 denominacions d’origen i tres de cada cinc ampolles de vi que obrim és DO catalana. D’altra banda, Arnau Bosch, xef del restaurant Can Bosch de Cambrils va destacar la importància de la cuina de mercat i de temporada, amb productes frescos i cercant sempre la màxima qualificació.
La jornada va finalitzar amb una experiència sensitiva que van oferir Oriol Martí i Javier Latorre, de NomadasCockatil, professionals de la cocteleria que van preparar diverses creacions relatives a la vermuteria emprant el nitrogen líquid.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics