El municipi d’Almoster ha celebrat aquest cap de setmana, la 3a edició del Mercat de l'Or vell, amb protagonisme de l'oli, principal producte del municipi, i el destacat cruixent de conill amb herbes aromàtiques, un plat que Almoster vol que esdevingui típic. Aquesta festivitat ha servit per engalanar els carrers amb una trentena de paradistes que han ofert als assistents productes artesans com bijuteria, ceràmica, cistelleria, com altres articles per la llar i productes alimentaris. Al llarg de la jornada s'han organitzat diverses activitats com ara visites guiades a cases del municipi, espectacles de titelles, actuacions folklòriques i dels elements festius de la vila, gegants i diables, entre altres tallers.
Cruixent de conill
L'Ateneu Agrícola d'Almoster ha presentat el cruixent de conill amb herbes aromàtiques, un plat cent per cent almosterenc, amb conills de la granja Pagès. "Simplement el trossegem, l'adobem, i l'arrebossem amb herbes aromàtiques, pebre i sal" ha explicat un dels cuiners. "Això fa que tingui un gust peculiar i únic", ha manifestat l'alcalde, Àngel Xifré. Aquest preparat ha servit per aplegar centenars d'assistents a la plaça de Josep Rosselló aquest diumenge el migdia on han pogut gaudir d'una actuació folklòrica de la companyia 'Circuestra' que ha despertat els somriures dels més petits amb un aire molt humorístic. Els assistents han pogut degustar el plat acompanyat d'un vermut popular sota l'actuació d'un discjòquei.
Al llarg de la tarda 'Sons de la Cossetània' ha ofert un repertori musical pels carrers del nucli i posteriorment la festa ha continuat amb una cercavila dels Nans i la vaca Canaleta. La jornada finalitza amb una carnada popular i un ball a la parada de l'Envelat.
Visualitza l'espectacle folkloric de la companyia Circuestra:
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics