Dimarts, 30 d'Abril de 2024

‘Regala’t l'estiu’ aplega desenes de propostes amb més de 3.000 places per als joves

Es presenta la nova programació d’activitats lúdiques de la ciutat amb una clara ‘vocació educativa’

29 de Maig de 2018, per Adrià Díaz Bages
  • Acte de presentació del programa 'Regala't l'Estiu'

    Adrià Díaz Bages

En arribar l’estiu, les famílies demanen un seguit d’activitats per als petits de casa, i des del consistori s’ofereixen espais de lleure i formació treballats conjuntament amb diverses entitats. "Va més enllà de la organització dels casals i les colònies”, ha matisat la regidora de de Participació, Montserrat Flores. Des de l'Ajuntament, i juntament amb les associacions de la ciutat, s'ha elaborat un programa d’activitats batejat ‘Regala’t l’estiu’. Enguany, la programació està formada per un conjunt d’accions lúdiques, “però amb un clar component cultural i formatiu”, ha explicat la regidora, que l’ha definida com un conjunt d’activitats participatives que permeten relacionar continguts i diverses disciplines. 

Cercador d'activitats

L’Ajuntament de la ciutat posa a l’abast de la ciutadania un cercador d’activitats d’estiu, eina que permet  donar a conèixer tota la programació del conjunt d’activitats que s’ofereix a la ciutat, que inclou casals d’estiu, colònies, activitats esportives tallers, a més d’altres propostes d’oci cultural. Aquesta programació s’ha treballat des de diverses regidories, tals com les d'Ensenyament i Política Lingüística, Salut, Esports i Benestar Social. La regidora de la primera, Maria Dolors Sardà, ha aclarit que encara no està del tot tancada. “D’aquí a pocs dies s’oferirà la programació total, són activitats obertes, i encara es pot farcir el cercador d’activitats per afegir-ne de noves”, ha afirmat.

En el gruix de les activitats d’estiu, amb un total de més de 3.000 places per infants i joves, hi participen activament els cinc casals de la ciutat; el Casal de lleure '18, el Casal Joan Rebull, el Casal La Vitxeta, el Casal Pi del Burgar i el Casal Fem-nos Amics. El punt àlgid, segons ha apuntat Sardà, arribarà lúltima setmana de juny i durant els mesos de juliol i agost, ha expressat, que ha deixat clar que l’objectiu de la col·laboració del consistori amb els casals d’estiu és “garantir a les famílies una proximitat en l'oferta, i una diversitat de projectes”, així com el compliment de la norma vigent en relació a les activitats de lleure i una equitat en els preus, ha manifestat per part seva Flores.

Programa alternatiu Altersuer

Des del Casal de Joves la Palma, a més, es promouen activitats d’estiu dins el programa d’oci alternatiu Altersuer, “un programa transversal” de les regidories de Salut, Participació, Ciutadania i Transparència (Joventut), Esports i Benestar Social, amb l’objectiu de promoure un oci alternatiu i saludable entre els joves. “Quan s’acabi de lligar tota la programació, els adolescents tindran el seu espai amb Altersuer, que vol mostrar altres formes de passar-ho bé en contraposició al model majoritari de festa d’alcohol i consum”, ha assegurat Sardà, que ha assenyalat que això és un valor afegit i una obligació de l’administració, amb l’objectiu d’augmentar els factors de prevenció i de riscos d’aquest model festiu "tan perillós".

Així doncs, des del 25 de juny, i fins el 31 d’agost, "si no hi hagués cap novetat", han matisat les regidores, els diversos casals d’estiu de la ciutat, juntament amb els casals específics en clau d’inclusió oferiran tot un conjunt d’activitats esportives, lúdiques i culturals adreçades a tot tipus de jovent.

Fonts municipals s’ha explicat que, enguany, es manté el mateix nombre de places per als participants, així com els preus de les activitats d’altres anys.

 

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics