Diumenge, 14 de Juliol de 2024

En marxa les obres de construcció d'un nou col·lector a l'avinguda de Salou

Els treballs tenen una durada prevista de tres mesos

27 de Novembre de 2018, per Enric Garcia Jardí
  • L'alcalde Pellicer i el regidor Rubio, explicant les actuacions previstes.

    Cedida

Aigües de Reus executarà, en els pròxims tres mesos, la construcció d'un nou col·lector a l'avinguda de Salou i l'avinguda de Sant Bernat Calbó. “Amb aquesta nova infraestructura, que substituirà les canonades actuals, que tenen 70 anys d'antiguitat, millorarem la capacitat de recollida de les aigües residuals a la zona sud de la ciutat”, ha explicat el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio. Les obres tenen una durada prevista de tres mesos, i consisteixen a millorar la xarxa de sanejament de la zona del barri Fortuny i Mas Iglésias per mitjà de la instal·lació d'una canonada de polièster reforçat amb fibra de vidre de 520 metres lineals a l'avinguda de Salou, i una altra de 180 metres a l'avinguda de Sant Bernat Calbó.

La major part de la inversió necessària per dur a terme aquest projecte -en total, 822.412,09 euros- l'assumeix l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), amb l'assignació més elevada que ha destinat a la ciutat en els darrers anys. Això no obstant, Aigües de Reus es fa càrrec de 172.706 euros, que corresponen al 21% de l'IVA, no finançat. Les obres van ser adjudicades a l'empresa Agrovial.

L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, també s'ha felicitat per la inversió de l'ACA i ha assegurat que les afectacions al trànsit durant aquests mesos són "inevitables" i acabaran pagant la pena per tal de “disposar d'un bon servei”. El projecte de millora també preveu una segona fase d'actuació a la zona l'any 2019, amb la instal·lació d'un nou col·lector entre la plaça del Canal i la rotonda de la carretera de Cambrils.

Afectacions al trànsit

Per motius de seguretat, ha calgut inhabilitar un carril de circulació a l’avinguda de Sant Bernat Calvó i interrompre el trànsit en els dos carrils de circulació en sentit Salou de l’avinguda de Salou. De totes maneres, sempre es mantindrà el trànsit al llarg de la rotonda de la plaça del Canal, encara que sigui amb un sol carril de circulació. És per això que l’obra, amb l'objectiu de minimitzar l'afectació als veïns, s’executarà en diverses fases. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges