Dijous, 05 de Setembre de 2024

Culmina l’enjardinament i la reordenació del trànsit a l’entorn de la plaça de Villarroel

S'hi ha construït una nova rotonda

06 de Març de 2019, per Redacció
  • Imatge de la nova jardineria

    Cedida

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Via Pública, ha finalitzat les obres d’enjardinament de l’entorn de la plaça de Villaroel. Els treballs han culminat les obres de reordenació del trànist a la zona, amb la construcció d’una nova rotonda. L’actuació en jardinería s’han desenvolupat en dues fases: primer es va executar el projecte a l’interior de la nova rotonda, i posteriorment s’ha enjardinat la nova illeta construïda per reordenar l’accés a la plaça des del carrer de Batan.

Un dels aspectos destacats de l’enjardinament de la rotonda és la conservació de la palmera de l’espècie 'Syagrus romanzoffiana'. Entre d'altres, també s’hi ha plantat tres arbres nous de l’espècie 'Tabebuia rosea', un grup de rosers i plantes arbustives del tipus clima Mediterrani. Finalment, el sistema de reg s’ha d’adequat a la nova configuració de la plaça. El cost de l’obra ha estat de 27.817,20 euros i les ha executat l’empresa Moix Serveis i Obres.

La jardineria de la nova illeta del carrer de Batan ha seguit el mateix disseny de la rotonda, amb plantes baixes i arbustives mediterrànies, per no dificultar la visibilitat del trànsit. L’actuació ha anat a càrrec de l’empresa Q Verd jardiners, amb un pressupost de 14.444,10 euros.

La plaça de Villaroel és un punt clau de la mobilitat a la ciutat, en fer d’enllaç entre la segona corona viària (les rieres) i la tercera corona (les rondes). L’Ajuntament ha construït una nova rotonda amb l’objectiu d’ordenar el trànsit i millorar la seguretat de la circulació de vehicles en aquesta punt de la ciutat. La nova rotonda, dissenyada en col·laboració de la Guàrdia Urbana i la regidoria de Via Pública, ha reordenat la distribució del trànsit per una única rotonda més senzilla, que permet agilitzar la circulació viària. Les obres les ha executat l'empresa Obres Febial, per un import de 53.333,33 euros.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics