Diumenge, 24 de Novembre de 2024

Un estudi per determinar la relació entre el consum de poma i la disminució del colesterol busca voluntaris

El fan l'Eurecat, l'Hospital Sant Joan i la URV, i compta ja amb la meitat dels voluntaris necessaris per completar-lo

25 de Març de 2019, per Redacció
  • La doctora Solà, als estudis de LANOVA Ràdio

    LANOVA Ràdio

Consumir regularment poma de polpa vermella podria contribuir a reduir el colesterol LDL, conegut també com a 'colesterol dolent'. Aquesta és la hipòtesi d'un estudi que du a terme el centre tecnològic Eurecat, conjuntament amb l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Per poder completar la investigació, els seus responsables busquen homes i dones majors d'edat que vulguin participar-hi. La cap d'estudis d'intervenció en humans d'Eurecat, la doctora Rosa Maria Solà, ha explicat al programa 'Carrer Major' de LANOVA Ràdio que els voluntaris hauran de consumir durant sis setmanes un determinat tipus de poma, per tal de poder comprovar les variacions en el seu nivell de colesterol al llarg d'aquest període.

De moment, l'estudi compta ja amb la participació d'una seixantena de voluntaris, la meitat dels que són necessaris.

Els interessats en prendre-hi part poden posar-se en contacte amb el grup de recerca mitjançant el telèfon 636 944 723 o el correu electrònic estudis@ctns.cat per programar una primera visita.

Recupereu la intervenció de Solà al programa: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics