Dimecres, 14 d'Agost de 2024

Laura Farré engega la 2a Primavera Musical a Vistabella

El concert serà aquest dissabte, a les 9 de la nit, a l’Església del Sagrat Cor de Vistabella

11 de Maig de 2019, per Redacció
  • Imatge promocional de Laura Farré

    Cedida

La pianista Laura Farré serà l’encarregada d’encetar la 2a edició de la Primavera Musical a Vistabella. La solista hi oferirà el seu primer àlbum en solitari: ‘The French Reverie’. Un programa que ret homenatge al repertori pianístic francès dels segles XX i XXI. El concert serà aquest dissabte 11 de maig, a les 9 de la nit, a l’Església del Sagrat Cor de Vistabella.

La jove Laura Farré és pianista i matemàtica, especialitzada en música contemporània. Ha actuat com a solista a diversos països europeus i al Canadà​. Després de vint anys estudiant en l’art del piano, ara, arriba a la 'Primavera Musical a Vistabella' per transmetre tots els seus coneixements. El seu primer àlbum en solitari, 'The French Reverie', el va estrenar l’any passat i ​hi interpreta algunes de les obres més destacades de Messiaen, Dutilleux i Escaich​. Unes composicions que complementa amb obres de Djambazov (Bulgària), Järventausta (Finlàndia) y Ben-Amots (Israel/els Estats Units). ‘The French Reverie’ permet submergir el públic en la música clàssica francesa del segle XX. De fet, aquest primer àlbum ha estat finançat per 208 mecenes de 28 països dels cinc continents.

Un cicle de cinc concerts que s’allargarà fins al 15 de juny

La 2a edició de la Primavera Musical a Vistabella arriba amb una proposta variada de cinc concerts, en els quals es podrà gaudir de música vocal de grups d’actualitat, música antiga, instrumental o de cambra. ​La segona parada serà The Hanfris Quartet, el 25 de maig​. Un espectacle format per peces pròpies de l’estil Barber shop, en el qual combinaran versions de cançons de rock&roll, estàndards de jazz o swing. L’1 de juny serà el torn de la compositora Olga Pes, qui uneix l’esperit del jazz europeu amb el seu pop folk amb missatge conscient en el treball ‘Transit’. Un concert on es podrà sentir també un instrument únic: una txalaparta de vidre. Els concerts s’allargaran fins a meitats de juny amb la música folk de la formació ​‘Canya d’Or & Brass amb Xavi Lozano’, el 8 dejuny​i el​Quartet Qvinta Essençia,el 15 de juny​. Aquests tancaran el cicle amb la interpretació de madrigals de Luca Marenzio. L

Les entrades tenen un cost de 10 euros​. També es podrà adquirir un abonament per als cinc concerts per 40euros.Es podran reservar a través de l'Ajuntament de la Secuita, per telèfon (977611454) o a través del correu (aj.secuita@altanet.org). També es podran adquirir el dia del concert al recinte de l'església. El cicle torna a ser ideat pel reusenc Marc Guerris, cantant i membre fundador del grup vocal de música antiga Ensemble O Vos Omnes.

Església del Sagrat Cor de Vistabella, un espai per recuperar

Més enllà de la voluntat d’obrir l’Església del Sagrat Cor de Vistabella al món artístic, aquest cicle també té la voluntat de ser un trampolí per col·laborar en la restauració d’aquest element modernista​. En els darrers anys, han restaurat alguns elements d'aquesta obra de l'arquitecte Josep Maria Jujol. Tot i que ja s’han arranjat la part del campanar i de la teulada, encara falta millorar alguns aspectes de les parets interiors i exteriors. ​L’església va ser declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011​. El cicle musical coincideix amb la celebració dels 140 anys del naixement de l’arquitecte Jujol que s’allargarà fins aquest juny i que impulsa l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges