Dimecres, 02 d'Octubre de 2024

Recupereu ‘La cua de palla’ amb Noemí Llauradó

L’alcaldable republicana ha assegurat que ‘Reus no pot ser una excepció en aquest mapa groc republicà que sortirà el 26 de maig’

20 de Maig de 2019, per Redacció
  • Llauradó, en una image d'arxiu

    Cedida

En la segona i definitiva setmana de la campanya electoral municipal a Reus, la cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Noemí Llauradó, encara la recta final “amb molta energia”, segons ha afirmat durant el seu pas pel programa ‘La cua de palla’, de LANOVA Ràdio. Llauradó, que ha defensat “una ciutat republicana i democràtica”, es vol convertir en la primera alcaldessa de la història de Reus. L’alcaldable d’ERC ha assegurat que la ciutat “no pot ser una excepció en aquest mapa groc republicà que sortirà el 26 de maig”.

La candidata d’ERC a l’alcaldia ha lamentat que Reus se situï “per sobre de la mitjana catalana en situació d’atur”, i ha proposat el desenvolupament d’un Pla local d’ocupació amb la implicació de “tots els agents econòmics”. En aquest àmbit, ha propugnat també la promoció de la formació professional, i ha assegurat que cal potenciar les indústries tecnològica i cultural. “Hem d’apostar pel valor afegit, que vol dir millor qualitat en la formació i un producte de més valor”, ha dit Llauradó, que també ha recordat que calen parcel·les industrials més grans a la ciutat per tal d’atraure empreses grans.

L’alcaldable també ha manifestat que des del govern municipal “s’ha fet una política social massa propera a l’assistencialisme, enlloc de donar eines a la ciutadania per apoderar-se i poder superar les dificultats”.

En matèria d’habitatge, Llauradó ha proposat diverses maneres d’obtenir “més habitatge social”, entre les quals ha destacat “el dret de tanteig i retracte i la promoció de la borsa de lloguer social per mitjà de la difusió dels avantatges per a propietaris d’immobles en relació a posar a disposició el seu habitatge a través del mercat social”. L’alcaldable d’ERC tampoc no ha descartat l’ús de “mesures sancionadores” envers les institucions bancàries que acumulen pisos i els tenen buits. 

Pel que fa als pactes, ERC s'ha mostrat disposada a pactar amb Junts per Reus i la CUP, i ha exigit un canvi de posicionament al PSC

 

Recupereu l'entrevista sencera a Noemí Llauradó a 'La cua de palla' en els següents enllaços:

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges