Dimecres, 31 de Juliol de 2024

Unes 200 activitats previstes per a la Festa Major de Misericòrdia

Un programa molt musical, on destaca els concerts de Doctor Prats i Roba Estesa

30 d'Agost de 2019, per Alba Cartanyà
  • Acte de presentació del programa, amb Ferran Estivill i Martí Sans, autors del cartell, i Daniel Recasens, regidor de Cultura i Educació

    Reusdigital.cat

Del 13 de setembre al 13 d’octubre la ciutat de Reus viurà les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. Enguany el programa d’activitats s’enfila fins a 200 propostes molt diverses, que són “fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i les diferents entitats de la ciutat”, segons indica el consistori. Els concerts de Doctor Prats i Roba Estesa, el divendres, dia 20, a la plaça de la Llibertat, són el plat fort de la festa, juntament amb la celebració dels 25 anys de l’Exposició de Bonsais, que obrirà les portes a partir del dissabte 14 de setembre. 

Tres revetlles

Per a la nit del 24 de setembre estan previstes tres revetlles simultànies per tal de satisfer els diferents públics: Revetlla jove amb Tàrraco Surfers i CAT ROCK a la plaça d’Anton Borrell, Revetlla amb l’Orquestra Cimarrón a la plaça de la Llibertat i Revetlla Go Fabri al Passeig Mata.

A més a més, hi ha els actes tradicionals, com la baixada del Seguici Festiu el dia 25 de setembre a partir de les 11 del matí o el correfoc el dissabte 21 de setembre. Enguany el correfoc infantil es separa de l’adult per donar-li més protagonisme i es farà una setmana abans, el dissabte 14 de setembre.

El cartell

El dia 5 d’octubre se celebrarà la Diada Castellera al Mercadal, amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus.

El cartell ha anat a càrrec dels fotògrafs Ferran Estivill i Martí Sans. La idea era transmetre que són unes festes “molt plurals” i “infantils”, per això se’ls va acudir utilitzar el típic joc de peces de fusta per representar “l’essència” d’alguns dels protagonistes, com els diables, els Xiquets o el Carrasclet. “Com que és un joc, també vam voler introduir un element que crida l’atenció perquè no és de fusta. Us animem a que el trobeu”, proposen els autors.

Recupereu la intervenció de Recasens en la presentació del programa festiu de Misericòrdia 2019:

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric  30 d'Agost de 2019

Se necesita mas musica

Todos los que tenemos 60/70. años queremos mas musica de nuestros tiempos como minimo, siempre lo mismo y ya estamos hartos siempre lo mismo y somos los que mas impuestos y somos los que mas gastamos, que lo entiendan los politicosssss

Reportatges