Dimecres, 22 de Maig de 2024

Refugiats, joves no acompanyats i artistes pintaran persianes de comerços reusencs

La primera acció es farà el dissabte, 28 de setembre, a la Cooperativa El Brot

24 de Setembre de 2019, per Alba Cartanyà
  • L'acte de presentació a la creperia Kenabo de Reus

    Alba Cartanyà

‘Murals que obren portes’ és una confluència entre Reus Refugi, Comerç Solidari Reus i un col·lectiu d’artistes gràfics, que proposa decorar alguns espais de la ciutat. Refugiats i joves no acompanyats, amb l’ajuda dels artistes, pintaran persianes de diferents comerços reusencs. La primera serà la de la Cooperativa El Brot, el dissabte 28 de setembre. Aquest mateix dia, de 12 a 2 del migdia es farà l’acte de presentació de la iniciativa a Cal Massó, amb aperitiu, espai de degustació, zona d’activitats infantils i música en directe.

En aquesta primera etapa, es pintaran les persianes de quatre locals de Reus, entre elles, la del restaurant Le Bistrot i la de la botiga La Caseta de l’Arbre. Hi participaran entre 15 i 20 persones en total, que es repartiran en cada acció. L’artista aportarà la part tècnica i s'espera que les persones refugiades i els joves no acompanyats proposin els dissenys.

Durant l'acte de presentació, els organitzadors han explicat que la idea és que hi hagi una continuïtat, que s’hi vagin sumant més comerços i més artistes: “Aquesta acció és una petita llavor que plantem”, expliquen. L’objectiu és “empoderar” aquests col·lectius perquè, assenyalen, “se sentin part de la ciutat”. Una proposta que es contempla, avancen, és la confecció d’un tríptic que reculli tots els dibuixos urbans realitzats. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges