Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Crema de fotos del rei d'Espanya a Reus

L'acció de protesta s'ha reproduït arreu del país

04 de Novembre de 2019, per Redacció/ ACN
  • Imatge de la crema de fotos del rei espanyol al Mercadal

    Twitter/ Casal Despertaferro

  • Una imatge de l'acte de protesta a Barcelona

    ACN

  • La protesta a Tarragona

    ACN

  • ACN

  • ACN

Entre 300 i 400 persones s'han trobat aquest dilluns al vespre al Mercadal per cremar fotos del rei d'Espanya. El monarca és a Barcelona per lliurar els premis Princesa de Girona, amb la Diagonal tallada i plena de manifestants contra la seva presència. Cal subratllar que aquesta no és la primera vegada que es du a terme la crema d'imatges de Felip VI. Mesos enrere, el maig de 2018, centenars de veïns es van reunir a la plaça un cop el TEDH va assenyalar que l'acció queda emmarcada en la llibertat d'expressió. Altres ciutats del país, com ara Lleida, han acollit protestes similars.

A Tarragona

Unes 300 persones s’han aplegat aquest dilluns al vespre a Tarragona per expressar el seu rebuig a la monarquia espanyola coincidint amb la visita de la família reial a Barcelona. Durant la protesta, els manifestants han cremat imatges del rei Felip VI, corones de paper i, fins i tot, propaganda electoral a la plaça Imperial Tarraco, al davant de la Subdelegació del govern espanyol.

Molts dels concentrats també han fet sonar xiulets i han repicat cassoles, i han llançat consignes contra els borbons i a favor de la independència i de la llibertat dels “presos polítics”. L’acció ha donat pas a la concentració que el col·lectiu ‘Mares i pares per la república’ fa diàriament a la plaça, que queda tallada al trànsit.

A Barcelona

Desenes de persones han cremat fotos del Rei i banderes espanyoles –també alguna franquista- durant la concentració de protesta a l'entorn del Palau de Congressos de Barcelona per la visita de la família reial aquest dilluns. Des de les 4 de la tarda la zona està blindada per la policia i centenars de ciutadans s'han concentrat als quatre punts d'accés al recinte, a l'entorn del Reial Club de Polo.

A banda de cassolades i xiulets, hi ha hagut alguns enfrontaments entre manifestants i persones que volien accedir al recinte, com el regidor del PP a l'Ajuntament Josep Bou. Durant la crema de fotos del Rei, a la qual han convidat l'ANC i Pícnic per la República com a cloenda de la mobilització, s'han cridat consignes independentistes. Amb tot, des d'Arran s'ha convidat a fer una acció similar a les vuit del vespre, també cremant fotos del Rei i amb una "gran cassolada", igualment a l'entorn del Palau de Congressos.

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

protesta rei d'espanya felip VI acn barcelona reusdigital
fotos rei crema reus reusdigital novembre 2019 tarragona
fotos rei crema reus reusdigital novembre 2019 tarragona
fotos rei crema reus reusdigital novembre 2019 tarragona

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ganxet  05 de Novembre de 2019

Visca

la democracia, patetics.

Ganxet  05 de Novembre de 2019

Visca

la democracia! separatistes, secesionistes i golpistes, SOU PATETICS.

Reportatges