Aquest dijous es tanca el procés participatiu vinculat al Pla d'acció municipal (PAM) del mandat 2019/ 2023, que el govern ha tirat endavant tot sotmetent-lo a l'aprovació del ple. El document recull centenars d'objectius previstos de cara als propers quatre anys, dividits en eixos referents a àmbits com el progrés social, el desenvolupament econòmic o l'espai urbà. Els veïns hi han pogut dir la seva des del passat 25 de novembre, tot podent donar suport a les accions del text que considerin prioritàries per ser executades. Les votacions han estat presencials i en línia (a través del web municipal). En un únic vot per ciutadà, aquest es pot decantar per un màxim de cinc iniciatives.
Audiència pública
La que ha rebut més suports en l'eix del progrés social és relativa a garantir l'atenció social a les persones grans, "en funció de la seva situació personal, social i de salut", que ha obtingut per ara 56 vots; per darrere hi ha quedat la reordenació del mapa sanitari de la ciutat "per garantir una bona qualitat del servei", amb 42; i el podi el completa la iniciativa per la qual cal garantir els subministraments bàsics a la ciutadania "ajustant la despesa als seus ingressos" (36 suports).
En l'eix de l'espai urbà, la proposta més atractiva per als veïns aposta per la potenciació dels parcs i les àrees verdes de la capital del Baix Camp (71 vots); en una línia similar s'expressa la voluntat de "millorar i ampliar les zones d'esbarjo (70 vots); i la necessitat d'avançar "cap a una ciutat més sostenible" (69 vots). En matèria de desenvolupament econòmic, la proposta que té més vots fins al moment insta el consistori a potenciar el consum responsable per generar "ocupació de qualitat" al comerç de proximitat (67 suports). Finalment, en l'anomenat eix de la gestió, organització i planificació, l'acció més votada és que millori "l'eficàcia" de l'aparell administratiu (53 suports).
Cal subratllar que el contingut del PAM es va exposar en una audiència pública duta a terme dies enrere al Casal de les dones de Reus, en una sessió presidida per la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i la regidora de Participació, Transparència i Bon govern, Montserrat Flores. En la mateixa línia, de cara al dimarts que ve, dia 17, se n'ha previst una altra. Aquesta comptarà igualment amb Flores i la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, i se centrarà en els expedients de pressupostos i ordenances fiscals de l'any que ve.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics