Dilluns, 16 de Setembre de 2024

Ja s'han transvasat tres cisternes amb 18.000 quilos d'òxid de propilè cadascuna a la Canonja

17 de Gener de 2020, per ACN/ Redacció
  • Imatge dels Bombers tot actuant a les instal·lacions d'IQOXE

    Bombers

Els Bombers supervisen el procés de transvasament de l'òxid de propilè a la indústria química de la Canonja que va explotar dimarts a la tarda. Després d'acabar amb la crema del compost, ara s'està executant el transvasament. De moment, ja s'han extret tres cisternes amb 18.000 quilos cadascuna, que ja han sortit de la planta. Les tasques duraran encara unes hores. Les dotacions van fent mesuraments de control, juntament amb els bombers del Parc químic i amb tècnics de l'empresa.

Multa el 2015

La Generalitat va multar el 2015 l'empresa Iqoxe, on dimarts hi va haver una explosió que va comportar tres morts i set ferits, per no passar a temps els controls de qualitat de l'aire, segons ha avançat el diari 'Ara' i ha confirmat el departament de Territori i Sostenibilitat. Aquest fet va comportar a la firma una multa de 20.000 euros, tot i que en va pagar 12.000 per fer-ho dins del termini de bonificació.

Posteriorment, Iqoxe va passar els controls de qualitat de l'aire i els resultats no van ser objecte de multa. D'altra banda, una inspecció de la Generalitat va detectar el mateix any que l'empresa havia produït més òxid d'etilè del que tenia permès. Es va obrir un expedient per aquesta qüestió, però finalment no va acabar en sanció.

Pel que fa a les conseqüències de l'accident del dimarts, a les deu de la nit d'aquest dijous els Bombers han començat el transvasament de l'òxid de propilè del tanc que va explotar cap a una cisterna.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges