Protecció Civil ha aixecat el confinament de l'institut de Constantí un cop comprovat que les concentracions de gas detectades a la zona no són tòxiques. El producte venia d'una refineria de Repsol de la Pobla de Mafumet. Tècnics de Medi Ambient han estan fent mesuraments i han comprovat que els nivells de gas sulfhídric estaven per sota del llindar de perill. Es tracta de sulfhídric i no gas fosgen, com s'havia apuntat inicialment. Repsol ha especificat que l'augment dels nivells de sulfhídric s'ha donat durant una purga d'aigua d'un tanc de cru que, segons ha companyia, s'ha corregit immediatament després de detectar-se. El SEM ha hagut d'atendre una dona a Sant Salvador per un mareig però se li ha donat l'alta ''in situ''.
En un inici, s'havia informat que el gas era fosgen, un gas molt tòxic, però posteriorment s'ha comprovat que era sulfhídric, el gas que fa la típica olor d'''ous podrits'' que és perceptible inclús en concentracions molt baixes. La qualitat de l'aire s'ha recuperat en menys de dues hores.
Segons ha explicat Repsol, aquesta operació es realitza habitualment i consisteix en separar l'aigua del cru. L'aigua que es purga d'aquests tancs s'envia a la planta de tractament d'aigües per al seu processament. Malgrat les olors, la companyia ha insistit que els valors de concentració no han suposat en cap moment risc per a la població.
Protecció Civil, que ha activat el pla PLASEQCAT, ha informat també que el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activat set unitats preventivament a Constantí, i dues unitats a l'Institut el Pont del Diable de sant Salvador, on una dona ha estat atesa després de patir un mareig i se li ha donat l'alta ''in situ''. Una dotació de Bombers i tres patrulles dels Mossos d'Esquadra també han participat en la resolució de l'incident.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics