La dansa, com tantes altres disciplines artístiques, també s'ha vist afectada per la propagació de la Covid-19. Actuacions suspeses, o dificultats per preparar-se i assajar són tan sols alguns dels obstacles als quals s'enfronten companyies i professionals d'arreu. Tot plegat, a més, s'ha produït justament quan s'ha celebrat recentment el Dia internacional de la dansa. Coreògrafa i ballarina reusenca, Anna Borràs explica a Reusdigital.cat quina ha estat la seva experiència durant la pandèmia. Aquesta l'ha obligada, de fet, a ajornat una producció en la qual ha estat treballant últimament.
'Tot un món per descobrir'
Es tracta de 'Frontiers', una col·laboració entre les companyies La Bebeto Cidra Cia (Brasil-Catalunya), Zamdart Companyia de dansa (Vic), Indra Dance Company (Catalunya-Malmö i Edimburg) i l'Skånes Dansteater (Malmö, Suècia). Borràs, per cert, és membre d'aquesta última des del 2016. La ballarina assenyala que va iniciar la seva feina per preparar 'Frontiers' el passat mes de febrer, en residència a Castelldefels. "Es tracta d'una gran col·laboració, d'una producció internacional, però s'ha vist afectada pel coronavirus i això ens ha obligat a ajornar-la de cara a unes altres dates possibles" encara per concretar.
'Frontiers', per tant, "és a mitges". Tot i això, subratlla la reusenca, els seus components "no han parat". "Tothom continua ballant, i fent la seva feina des de casa com es pot", manifesta Borràs. Per tot plegat, i "en un futur molt lunyà", l'objectiu és poder reprendre la preparació de la producció i rodar-la als escenaris europeus "i amb altres possibilitats, a fora" del continent. A l'hora de descriure el projecte, la ballarina i coreògrafa exposa que 'Frontiers' parla "de les fronteres que un ésser es troba a la societat".
És, també, una invitació a la reflexió. "Si hi pensem de manera abstracta, ens plantegem si realment existeixen, les fronteres, o tan sols hi són per a qui se les creu". Si es fa una recerca en l'interior de cadascú, afegeix, "en la nostra existència, diria que les fronteres no existeixen. Un mateix té tot un món per descobrir, i això no ens ho podran prendre", destaca, encara que haguem de romandre "tancats en un país, a la presó o a casa, per un virus". Perquè les fronteres, després de tot i per a Borràs, "són només un límit que ens autoimposem".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics