El programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, liderat per la regidoria de Benestar Social, ha rebut aquest dijous, 21 de maig, una donació de bonÀrea i CaixaGuissona amb productes alimentaris i també cuinats procedents dels bufets-restaurants de bonÀrea, localitzats a Guissona, Jorba, Torrefarrera i Reus, que ara estan tancats. Els 1.370 quilos d’aliments donats s’inclouran en els lots d’aliments que reparteix la Xarxa de Distribució d’Aliments del programa, destinats a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat.
A principis de març, les entitats socials que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments atenien a 937 famílies i 2.864 persones. En concret, des del 16 de març fins al 15 de maig, 641 noves famílies han demanat suport alimentari i es beneficien de la Cistella Covid creada pel Pla de Xoc Alimentari que va posar en marxa l’Ajuntament de Reus a finals d’abril. Aquestes noves derivacions a la xarxa de distribució d'aliments motivades per l'emergència social i sanitària suposen un increment d’un 60% en dos mesos.
La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha fet una valoració "molt positiva" d'aquesta nova col·laboració i espera que hi puguin haver més donacions en un futur: "Per això, vull agrair públicament aquest gest solidari, inscrit en l'àmbit de l'aprofitament alimentari, de bonÀrea. Iniciatives socials com aquestes, en què una gran empresa alimentària evita llençar menjar apte per al consum humà que serveix per alimentar a famílies en situació de vulnerabilitat, són un bon exemple que entre tots ens en sortirem, ja que estem fem un ús responsable dels recursos”, ha declarat.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics