Diumenge, 29 de Setembre de 2024

L'Ajuntament assegura tenir-ho 'tot a punt' per l'inici del curs escolar a la ciutat

Facilitar l'accés esglaonat, reduir la densitat d'alumnes en espais comuns i incrementar la neteja són les principals línies d'acció

08 de Setembre de 2020, per Alba Cartanyà
  • Canalla en una aula

    Reusdigital.cat

L'Ajuntament de Reus ho té "tot a punt" per a començar aquest curs escolar, clarament marcat per la pandèmia de la covid-19. Així ho ha assegurat el regidor d'Educació, Daniel Recasens, en una roda de premsa celebrada aquest dimarts 8 de setembre, a una setmana del retorn a les aules. Recasens ha admès que "sempre hi ha moltíssimes coses a perfilar", ja que, ha argumentat, "el risc 0 no existeix", però ha explicat que el consistori ha estat col·laborant amb els centres en la reorganització i adequació dels espais i que posa a la seva disposició les instal·lacions municipals.

Les mesures, treballades de manera coordinada amb la comunitat educativa segons ha detallat Recasens, van en tres línies d'acció: facilitar l'entrada i la sortida als centres de manera esglaonada; reduir la densitat d'alumnes per facilitar la distància de seguretat; i incrementar la neteja i la desinfecció dels equipaments. El regidor ha demanat "comprensió" a les famílies, tenint un compte que és un inici de curs "especialment complicat", i també ha fet una crida a tota la ciutadania, perquè entengui que "els estudiants seran prioritaris en l'ús de l'espai públic". Ha remarcat que "cal estar atents durant la resta de l'any, no només el primer dia" i ha insistit que, més enllà de les previsions inicials, segurament "aniran sorgint necessitats que s'hauran d'atendre".

Reduir la densitat d'alumnes als espais comuns

Amb l'objectiu de guanyar espais per fer reduir la densitat d'alumnes als espais comuns, l'Ajuntament i els centres educatius han treballat en diverses mesures.

- Cessió d'espais municipals. L'Ajuntament ha ofert als centres educatius analitzar la possibilitat de cedir espais municipals per a usos educatius. L'oferiment s'ha concretat ja amb l'Institut Josep Tapiró, amb qui està prevista la signatura del conveni per a la cessió de l'ús de les instal·lacions del Giny. Les converses amb els centres estan vives i es duen a terme reunions de treball per abordar qüestions com aquesta, que s'aniran concretant segons les peticions, necessitats i possibilitats que vagin sorgint.
- Reorganització d'espais interiors dels centres. A petició dels centres educatius, l'Ajuntament ha col·laborat amb el Departament per reorganitzar dependències interiors dels equipaments per reconvertir aules específiques com biblioteca, informàtica o psicomotricitat en aules ordinàries per disposar de més espais i assolir les ràtios d'alumnes fixades pel departament d'Educació.
- Ús prioritari d'espais de la via pública per a usos escolars. D'acord amb la proposta de la Xarxa d'Escoles Públiques de Reus, l'Ajuntament treballa en el projecte per tal que els centres educatius puguin fer ús de manera prioritària i durant l'horari escolar de places i espais a la via pública.

Facilitar l'entrada i la sortida esglaonada dels alumnes

La Guàrdia Urbana ha implantat mesures per facilitar l'accés esglaonat dels alumnes als centres educatius, i evitar així aglomeracions a les entrades.

- Accessos alternatius. La Guàrdia Urbana implantarà les mesures de mobilitat necessàries per garantir la seguretat en l'entrada i la sortida dels alumnes pels accessos alternatius a la porta principal que els centres educatius determinin en els seus respectius plans d'obertura.
- Més presència dels agents de la Guàrdia Urbana. Membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil i agents de la Guàrdia Urbana reforçaran la seva presència a l'inici del curs en l'horari d'entrada i sortida als centres educatius per evitar aglomeracions.

Increment de la neteja i desinfecció dels centres educatius

L'Ajuntament de Reus té previst incrementar el servei de neteja i desinfecció dels centres educatius, segons la normativa vigent i al pla d'obertura específic elaborat per cada centre educatiu. Així mateix, recorda la importància de seguir en tot moment les recomanacions i les mesures de protecció individuals per tal d'evitar la propagació del virus. A hores d'ara, el consistori treballa amb un pressupost de neteja d'entorn els 60.000 euros mensuals. Es tracta d'un "número virtual", ja que durant els primers 15 dies es farà una valoració real i s'adequarà a les necessitats de cada centre.

Escoles Bressol

Pel que fa a les Escoles Bressol Municipals, que són competència de l'Ajuntament, iniciaran el curs com està previst, amb "especial atenció a les mesures de salut i seguretat". El regidor ha explicat que també hi ha un Pla d'Actuació en marxa, que va en la línia del Pla d'Actuació de la conselleria d'Educació.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges