Dijous, 12 de Setembre de 2024

Una sortida del GEPEC a la Torre d'en Dolça troba un ocell molt difícil de veure a Europa

03 d'Octubre de 2020, per Redacció
  • Sortida ornatològica al Parc de la Torre Dolça

    Diana Vizán

  • Híbrid de martinet blanc

    Xavier Jíménez

L'entitat ecologista GEPEC organitza cada primer dissabte o diumenge de cada mes una sortida per veure ocells, que aquest dissabte ha coincidit amb el Dia Mundial dels Ocells, que se celebra a tot el món el 3 d'octubre.

Un grup de disset persones, guiat per Xavier Jiménez, president del GEPEC, ha visitat el Parc de la Torre d'en Dolça, situat al municipi de Vila-seca, de dos quarts de 9 del matí a dos quarts de 2 de la tarda. Una activitat inclosa en la Setmana de la Natura, que se celebra del 3 a l'11 d'octubre, en què associacions, fundacions, ajuntaments, escoles o empreses organitzen activitats sense ànim de lucre per a la conservació de la natura arreu de Catalunya.

Una raresa a la Torre d'en Dolça

En total, el balanç de la sortida ornitològica ha estat 43 espècies d'ocells diferents vistos, entre les quals destaquen un flamenc i un híbrid de martinet dels esculls amb martinet blanc. Dues observacions fetes a les llacunes. Les poblacions de martinet dels esculls es troben a l'Àfrica i, per tant, és una raresa a Europa i primera cita al Camp de Tarragona. És probable que aquest híbrid sigui descendent d'un martinet dels esculls que arribés, desorientat, des del Mar Roig o del Senegal a la Mediterrània i s'aparellés amb un martinet blanc, un ocell amb poblacions estables al Delta de l'Ebre.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges