Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Els representants dels treballadors de la brossa exigeixen un concurs 'digne'

Carreguen contra les ofertes 'a la baixa' presentades i exigeixen un peritatge

01 de Desembre de 2020, per Redacció
  • Imatge de les bosses de brossa, a terra, durant la concentració

    Reusdigital.cat

Els representants dels treballadors de la brossa han carregat amb duresa contra el batlle, Carles Pellicer, i han demanat "un concurs digne" després que l'actual s'hagi plantejat "a la baixa". Ho ha expressat d'aquesta manera el secretari general de sanejament urbà, Angel Martín de Sande, en una concentració duta a terme a la plaça de Prim i plantejada per expressar el "malestar de la plantilla" perquè el plec de condicions "no s'ha fet bé". El secretari general del sindicat UGT al Camp, Joan Llort; i el president del comitè d'empresa, Miguel Pérez, l'han secundat. 

En aquesta línia, s'ha avançat que la d'aquest dimarts a la tarda ha estat la primera d'una sèrie d'accions de protesta previstes contra el concurs del nou contracte, que s'adjudicarà a una filial de Sacyr, Valoriza. Martín de Sande ha reiterat, com ja va fer dies enrere al Mercadal, que es faci un peritatge de tot el procés. "Els culpables no són les empreses (que s'han presentat a la licitació), és l’Ajuntament i són polítics. Els perjudicats són els treballadors i els ciutadans, que són el més importants", ha apuntat.

Al seu torn, Llort ha exposat que les administracions "no poden treure concursos a la baixa", i és que segons els representants de la plantilla les ofertes presentades (per l'actual prestadora del servei, Fomento de construcciones y contratas i l'esmentada Valoriza) apunten a una rebaixa del 5% del preu total del contracte, superior als 13,7 milions anuals (149 en una dècada, la durada estimada del contracte), quelcom que Pellicer "ens va garantir que no passaria", segons s'ha assenyalat en el comunicat de convocatòria de la mobilització d'aquesta tarda. "Demanem a l’Ajuntament un concurs digne, i que els treballadors de sanejament tinguin les mateixes condicions laborals de la resta de treballadors de l’Ajuntament", ha dit.

Pérez, finalment, ha avisat que "anirem intesificant i enfortint les accions de protesta. No s’han dignat a parlar amb nosaltres. L’alcalde Pellicer no ha complert la seva paraula. Ens va dir que no s’acceptarien ofertes a la baixa", ha subratllat. Els assistents han col·locat bosses de brossa a terra, algunes de les quals amb un fotomuntatge del batlle Pellicer amb el barret del pare Noel, i amb cartells enganxats en què s'hi llegia, entre altres missatges, 'aquest Nadal, l'alcalde vol regalar el pitjor contracte de la brossa de la història de Reus'. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  02 de Desembre de 2020

Un concurs què...?

Potser cal explicar que vol dir 'un concurs digne'! molts no entenen ni entenem que vol dir això! No es digne si no es guanya? No és digne si guanya una oferta inferior? No és digne posar damunt la taula noves fites? No és digne que una altre empresa vulgui fer una feina segons unes condicions? Qui vol jugar s'exposa a perdre!

Reportatges