Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Els treballadors de la brossa no descarten una aturada quan el nou contracte sigui aprovat en el plenari

Afirmen que seguiran amb les accions programades pacíficament amb un 'increment de la intensitat'

03 de Desembre de 2020, per Josep Gallofré
  • Imatge de la concentració d'aquest dijous, a la plaça de la Llibertat

    Josep Gallofré

Nova mobilització dels treballadors de la brossa. Es tracta de la segona de les accions de protesta prevista vers el concurs del nou contracte, adjudicat a una filial de Sacyr, Valoriza. "Busquem el del principi, rebre alguna explicació per part de l'ajuntament i l'alcalde del perquè s'ha adjudicat un contracte que posa en perill a les famílies dels treballadors i als ciutadans de Reus", ha afirmat el president del comitè d'empresa, Miguel Pérez.

Pérez ha assegurat que no es descarta una aturada dels treballadors, tot i que ja ha anunciat que abans d'arribar a aquesta situació es realitzaran diverses accions més, "amb una pujada d'intensitat". Pel president del comitè d'empresa, el nou contracte s'ha adjudicat "de forma dubtosa i ara ningú ens vol prestar atenció". Tal com van afirmar el passat dimarts, les ofertes presentades apunten a una rebaixa del 5% del preu total del contracte. Una situació que, segons el secretari general de sanejament urbà, Ángel Martín de Sande, "no ens mereixem". De Sande ha reafirmat que "les empreses no són les culpables, només ho és l'Ajuntament de Reus i el seu alcalde, Carles Pellicer". "L'alcalde ha enganyat als treballadors i als ciutadans amb aquest contracte".

Igual que Pérez, de Sande no descarta una vaga, però considera que avui dia "seria molt irresponsable per la situació que s'està vivint". Tot i això, quan el nou contracte de la brossa sigui aprovat en el plenari serà quan "actuem amb major contundència". "Estem cansats dels polítics i de la seva forma de fer", ha conclòs. Cal recordar que el govern de Reus té la majoria al consistori, pel que el nou contracte de la brossa rebrà el vist-i-plau sense inconvenients.

Els assistents a l'acte, aproximadament 100 i organitzat a la plaça de la Llibertat, han desplegat una pancarta amb la proclama 'Pellicer netegem els carrers, però no la teva mala consciència". Tots ells s'han concentrat pacíficament amb màscares a l'estil de la sèrie 'La Casa de Papel' per demostrar, tal com han detallat, "una forta resistència i una lluita contra el poder".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges