‘Els nens de la senyora Zlatin’ (Columna Edicions), l'última novel·la de l’autora reusenca Maria Lluïsa Amorós ja es pot trobar des d’avui a les llibreries. Finalista del Premi Ramon Llull 2020, l’obra combina dues històries sobre l’Europa dels anys 40. D’una banda, la narració està ambientada a la França de 1943, on arriben un grup de nens jueus que intenten escapar de la tragèdia de la Segona Guerra Mundial.
La Sabine Zlatin, infermera de la Creu Roja, tindrà cura d'ells i els durà a Villa Anne-Marie, on podran gaudir de la pau del lloc i escoltar els contes d’un educador, en Léon. L’altra història paral·lela de la novel·la es tracta de la del jove periodista Octavi Verdier, qui escriu una novel·la sobre la presència nazi a Barcelona en aquells mateixos anys.
Durant el procés de creació i investigació, el periodista descobrirà la història que s’amaga darrere la instal·lació del seu propi avi, Gustau Verdier, a l’estat espanyol el 1944. La recerca també el durà a Villa Anne-Marie.
Editada per Columna Edicions. Grup 62, la novel·la d’Amorós va ser finalista del Premi Ramon Llull al qual en l’edició de 2020 es van presentar 64 obres originals i inèdites. En aquesta edició, el jurat estava format per Carles Casajuana, Francesca Cristoffanini, Pere Gimferrer, Gemma Lienas, Isona Passola, Carme Riera i Emili Rosales.
Abans de l’aparició de ‘Els nens de la senyora Zlatin’, la darrera obra literària publicada per Amorós va ser ‘Berenar sota les moreres’ (Onada Edicions, 2019), que es va convertir en el llibre d’autor local més venut a Reus durant la diada de Sant Jordi 2019.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics