Dissabte, 20 de Juliol de 2024

L'Ajuntament tramita d'urgència l'expedient sancionador al local precintat del raval de Robuster

La Guàrdia Urbana ha actuat fins a quatre cops al local per incompliment de les restriccions per la covid-19

25 de Gener de 2021, per Redacció/ Vídeo: ACN
  • Dolors Vázquez, Ricard Pagès, Carles Pellicer i Carles Prats, aquest dilluns

    Cedida

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha signat aquest dilluns, 25 de gener el decret amb el que dona instruccions a la regidoria d'Empresa i Ocupació per iniciar de manera urgent l'expedient sancionador contra l'empresa que gestiona el local del raval de Robuster precintat aquest passat dissabte per la Guàrdia Urbana per incomplir de manera reiterada les mesures sanitàries de prevenció de la pandèmia.

En el mateix decret, l'alcalde ha resolt, com a mesura provisional, el manteniment del precinte del local previ he haurà de ser confirmat, modificat o revocat a l'inici del procediment sancionador corresponent. Pellicer ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa acompanyat dels regidors d'Empresa i Ocupació, Carles Prats; i de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vàzquez, per donar compte de les actuacions realitzades.

Al local en qüestió hi havia una vintena de persones sense mascareta, ballant i bevent, segons fonts municipals. També s'han localitzat diverses pipes d'aigua. El cos municipal de seguretat ha aixecat una vintena d'actes de denúncia administrativa als assistents; i ha denunciat el propietari per un delicte contra la salut pública i per desobediència greu per incompliment reiterat de les mesures sanitàries.

La de dissabte és la quarta actuació de la Guàrdia Urbana en aquest local des del passat mes de novembre. Pellicer ha dit que "no és només una irresponsabilitat. És un atac a la salut pública de la ciutat. És un atac premeditat i conscient a la seguretat de les reusenques i dels reusencs”. L'alcalde ha afirmat que el procediment sancionador que obrirà de manera urgent el departament municipal d'activitats "determinarà la possible sanció o suspensió temporal de l'activitat del local".

D'acord a la normativa, la sanció en cas de considerar-se infracció greu, pot arribar als 10.000 euros de multa i la suspensió de l'activitat per un màxim de sis mesos; i en cas de considerar-se infracció molt greu, 100.000 euros i suspensió de fins a 12 mesos. Alhora, les denúncies de la Guàrdia Urbana segueixen el seu curs tant al jutjat com al departament de la Salut de la Generalitat, que determinaran les corresponents mesures.

Finalment, Pellicer ha afegit que "aquest és el cas més greu que hem identificat a la ciutat. Però som conscients que hi ha persones que fan trobades i festes en domicilis i no respecten les normes de prevenció. El missatge d'avui també va per a ells: la seva conducta, la seva irresponsabilitat provoca el tancament de comerços, de bars, restaurants i altres activitats econòmiques”.

Declaracions de Pellicer i dels regidors Vàzquez i Prats (vídeo: ACN).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

formes  25 de Gener de 2021

sancio?

tancament fins a 6 mesos a 1 any.. pero si ja estan tancats.. i portan 1 any.. i no han fet res.. ni subvencions ni res.. de que tenen que viure..
10000€ aixo es broma-.. si no tenen ni per pagar la llum.. tots aquest politics nomes fan que cobrar per fer el paripe..

Reportatges