Dilluns, 26 de Febrer de 2024

Tarragona i Reus col·laboren en l'ús de dades obertes 'per impulsar la reactivació econòmica i social'

S'impulsa un projecte per recopilar informació sobre l’impacte de la pandèmia en la salut, l’economia i el benestar de les persones

25 de Febrer de 2021, per Redacció
  • Els dos consistoris promouen un projecte de recopilació de dades per combatre l'impacte de la covid en la població

    Reus.cat

Els ajuntaments de Tarragona i Reus han impulsat el primer 'workshop' de la temporada de l’Open Data Lab Camp de Tarragona, que ha tingut lloc aquest dijous 25 de febrer en format telemàtic, i en el que s’ha presentat el repte col·laboratiu 'Dades reactivació econòmica i social Covid-19 al Camp de Tarragona'. El projecte busca la recopilació de dades obertes útils sobre l’impacte de la pandèmia sobre la salut, l’economia i el benestar de les persones, per tal que puguin servir per impulsar la recuperació econòmica i social.

El 'workshop' també ha servit per presentar els objectius i esdeveniments que l’Open Data Lab ha programat al llarg de l’any i que impulsen conjuntament les dues ciutats. Montserrat Flores, regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus ha apuntat que "amb aquest projecte contribuïm a posar de relleu la importància de localitzar i usar les dades per a una bona presa de decisions, i la necessitat que la societat conegui en què es basen les decisions que es prenen i puguin contribuir a conèixer i usar críticament aquestes dades. I aquesta dimensió de col·laboració i transparència és especialment necessària en temps de qüestionament informatiu i de fàcil circulació de rumors i 'fake news'".

Jordi Fortuny, regidor de Transparència, Accés a la Informació i Govern Obert, de l'Ajuntament de Tarragona, destaca que “L’Opendatalab TGN s’ha consolidat i ha esdevingut un focus de coneixement i de generació d’oportunitats a partir de les dades obertes, on des de l’Ajuntament de Tarragona seguim apostant i establint canals via www.tarragona.cat per rebre peticions de la ciutadania per enriquir el catàleg disponible. En definitiva encoratjo a la comunitat de l’OpenDataLab TGN a treballar conjuntament en un projecte que està orientat a localitzar dades obertes i divulgar la seva utilitat amb l’objectiu d’aconseguir una reactivació econòmica i social”.

El 'workshop' d’aquest dijous ha servit per "fer una crida a la comunitat que treballa amb dades obertes perquè participi en el projecte col·laboratiu que preveu la utilització activa de dades sobre els efectes de la pandèmia al territori", segons s'ha manifestat des del consistori reusenc.

Es preveu la recerca de dades sobre l’estructura econòmica, social i demogràfica dels sectors afectats, i dades sobre l’impacte laboral i econòmic, amb l’objectiu que puguin ser útils per mostrar tendències de futur sobre l’impacte en els sectors econòmics i socials i, contribuir així a la planificació de la reactivació econòmica i social.

Open Data Lab organitzarà, al llarg de l’any, diverses sessions formatives amb l’objectiu de fomentar l’ús i els beneficis de les dades obertes per part de la ciutadania, les empreses i l’administració pública per orientar la presa de decisions i l’objectiva transparència basada en el coneixement obtingut amb l’encreuament massiu de dades públiques, així com sessions específiques amb professionals que treballen amb dades obertes. El 'workshop' ha comptat amb la ponència inicial d’Alicia León Molina, graduada en estadística i tècnica de Data gender Lab de La Ciba, que ha presentat el projecte 'Dades x Covid19 x Dones x SCGramanet' que mostra l’impacte de la pandèmia amb perspectiva de gènere orientat a la presa de decisions públiques.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics