Dissabte, 24 de Febrer de 2024

El Mas Carandell inicia diferents cursos per a l’ocupació

Dels quals també podran beneficiar-se persones en ERTE

25 de Febrer de 2021, per Redacció
  • Alumnes del Mas Carandell de Reus

    Reus.cat

El Mas Carandell inicia un conjunt de programes de formació professional per a l'ocupació, subvencionats i adreçats prioritàriament a persones que es troben en situació d’atur. Com a novetat, gairebé tots ofereixen un 30% de places per a persones en situació d’ERTE i un 30% per a persones treballadores en actiu. Aquesta oferta professionalitzadora, de modalitat presencial, i recent aprovació, és cofinançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, i finançada pel Ministerio de Trabajo y Economia Social-Servicio Público de Empleo Estatal.

El seu principal objectiu és la qualificació de les persones per a la seva posterior inserció en el mercat de treball, motiu pel qual molts dels cursos inclouen una estada de pràctiques en empreses locals. Es preveu que al voltant de 135 persones se’n puguin beneficiar. Per al regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, aquestes accions finançades per l’Administració "són una oportunitat molt interessant en aquests moments de crisi i incertesa, tant per millorar l’ocupabilitat, doncs permeten assolir una qualificació professional reconeguda, com per adquirir experiència a través de l’estada de pràctiques en empreses, que completa l’aprenentatge i les competències".

Per una banda s'hi troben certificats oficials de professionalitat, que corresponen als àmbits d’Administració i gestió, Agrari, Comerç i màrqueting, i Social i sanitari.

D'aquesta manera, el Nivell 1, (sense titulació com a requisit d’accés) inclou activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria, previst de començar el proper 1 de març.

El Nivell 2, (requisit d’ESO o equivalent, o bé fer una prova de nivell), al seu torn, contempla ctivitats de gestió administrativa-Programa SEFED, que es va posar en marxa a finals de gener i està basat en la metodologia de simulació empresarial; atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, iniciat dilluns; i agricultura ecològica, que s’impartirà a l’institut d’Horticultura de Reus a partir del 15 de març.

Al Nivell 3 (requisit batxiller o equivalent o prova de nivell) hi ha propostes formatives de gestió i control de l'aprovisionament, que té previst iniciar aquest dijous mateix.

D’altra banda l’oferta formativa subvencionada es complementa amb un curs d’Anglès B1, que s’inicia dimecres i inclou les proves d’acreditació oficial del nivell B1 del Marc Comú Europeu de Referència a les Llengües; un de formació en competències personals per a l’ocupació, que té previst el seu inici el 5 de març; i la 6a Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual, en les especialitats de Videojocs i Audiovisuals.

Amb l’objectiu d’oferir més recursos de perfeccionament professional, el Mas Carandell completa la seva oferta subvencionada amb els cursos en línia de la seva Aula virtual. Aquesta oferta, de pagament, combina propostes tradicionals com la de Manipulació d’aliments, Vetllador o Anglès, entre d’altres, amb algunes més innovadores com Trello, GTD, Agile, o Scrumb.

L’Aula Mas Carandell incorpora progressivament noves accions formatives com la de Desenvolupament de competències personals per a la recerca de feina, i d’altres, també en línia, però en directe o en temps real, com el taller de Com gestionar eficaçment els ajuts de la FUNDAE.

Paral·lelament, el Mas Carandell comença a oferir cursos en format presencial per millorar la qualificació i ocupabilitat. Aquest és el cas del curs de Tanatoestètica, mòdul oficial del Certificat de professionalitat de nivell 2 d'Operacions en Serveis Funeraris que està previst pel 8 de març. Les persones interessades en els cursos poden formalitzar la inscripció en línia, o la matrícula si és el cas, a través del web mascarandell.cat/cursos. També poden adreçar-se presencialment al Mas Carandell.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics