Dijous, 22 d'Agost de 2024

El Parlament valida els ajuts a extraescolars, l'economia social i la cultura per fer front a les restriccions per la covid

Els comuns han votat a favor dels tres decrets

24 de Febrer de 2021, per ACN
  • El president del Parlament, Roger Torrent, en la sessió de la Diputació Permanent

    ACN

El Parlament ha validat tres decrets per atorgar ajuts a sectors afectats per les restriccions per fer front a la covid-19: els extraescolars, l'economia social i la cultura. Els tres decrets s'han aprovat gràcies als vots a favor de JxCat, ERC i els comuns. En canvi, Cs, la CUP i el PPC s'han abstingut en els tres casos. Mentre que el PSC ha votat a favor del decret sobre extraescolars i del que està relacionat amb l'economia social, però s'ha abstingut en el del sector cultural en considerar-lo insuficient. Des de Cs, el diputat Jorge Soler ha lamentat que no hi ha hagut voluntat de diàleg ni consens per part del Govern. I ha considerat que és una mostra de la "falta de full de ruta clar" de l'executiu.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha explicat que es destinaran 6 milions d'euros més al sector de l'educació en el lleure i les extraescolars per "afavorir la sostenibilitat econòmica del sector". I és que ha considerat que es tracta d'un àmbit "clau" per respondre les conseqüències de la pandèmia, sobretot pels més vulnerables. Concretament es preveu destinar 1.500 euros per entitat inscrita als cens d'activitats juvenils; 1.000 euros per a empreses d'extraescolars; i 2.500 per a instal·lacions juvenils. Fins ara s'han rebut 2.412 sol·licituds de les tres modalitats i el conseller ha recordat que el termini per presentar-les acaba l'1 de març.

El segon decret, segons ha explicat El Homrani, vol adaptar la llei de cooperativisme i l'economia social al context de la covid-19. I pel que fa a les ajudes al sector de la cultura, es preveuen 750 euros per sol·licitant compatibles amb les anteriors ajudes. Aquest últim decret estableix també incrementar les tarifes de l'atenció a la gent gran que, segons el conseller, suposa augmentar el sou als treballadors d'aquest sector.

La diputada dels comuns Jéssica Albiach ha celebrat que hi hagi mesures per a sectors "colpejats" a conseqüència de la pandèmia. I ha argumentat que encara que en alguns casos troben les ajudes insuficients hi han votat a favor perquè són "necessàries".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics