El ple ha tombat la moció de Cs que plantejava una "reforma integral" dels polígons de Reus. El govern ha fet valer la seva majoria per obstaculitzar una proposta (de cinc punts) que apuntava, entre altres, a reforçar-ne la neteja, a constituir una taula de treball entre polítics i empresaris, a fer campanyes de difusió als mitjans, a desplegar la fibra òptica arreu i a instar l'equip del batlle Pellicer a "abstenir-se a compel·lir" a les naus el gual d'estacionament. La votació s'ha fet per separat (els quatre primers punts d'una banda i el cinquè de l'altra). En els primers, el PSC i el regidor no adscrit, Raúl Meléndez, han votat a favor de Cs. En l'últim, el govern i la CUP han votat en contra i Meléndez i els socialistes s'han abstingut. El regidor d'Empresa, Carles Prats, ha carregat contra les "afirmacions errònies" de Cs i ha subratllat que moltes de les demandes de la moció contemplen accions "que ja s'estan fent".
Meléndez ha qüestionat la "validesa legal" del cinquè punt del text, mentre que la cupaire Mònica Pàmies ha alertat que al terme "hi ha massa" zones industrials, "tantes com 15". "Molts polígons són infraocupats, i no estan plantejats per racionalitzar els espais", ha argumentat. Des del PSC, el portaveu Andreu Martín ha assenyalat que "alguns dels aspectes de la moció haurien de ser aprofundits", si bé ha avançat que el seu grup s'abstindria al punt cinquè. Per part del govern, el regidor del ram, Carles Prats, ha defensat la seva tasca en la dinamització dels polígons i ha justificat el seu rebuig a les demandes del grup taronja perquè "moltes coses que demanen ja s'estan fent". De fet, ha apuntat que el discurs de García s'ha fet "des de la negativitat" i ha subratllat que manté "la mà estesa" a l'oposició si aquesta té "propostes de millora" per als empresaris.
En la seva intervenció, el regidor ha comentat algunes de les línies d'acció desenvolupades per dinamitzar els polígons industrials, tot posant en valor que s'està en contacte amb l'associació corresponent, l'APIR. De fet, ha volgut corregir les "afirmacions errònies" de García i ha rebatut alguns dels arguments de la portaveu de Cs, tals com els relatius a la suposada manca de neteja a les zones industrials. Prats ha apuntat, en aquesta línia, que el nou contracte de la brossa ja preveu un "reforç" del servei, amb accions previstes també des de Via Pública. Sobre el despeglament de la fibra òptica, ha indicat que "més del 65%" de les empreses dels polígons ja en tenen, i que l'objectiu "és arribar al 100%". Cs havia exposat que el 80% dels polígons no en tenien.
Proposta de declaració sobre els fons europeus de recuperació
Abans, el debat ha abordat una proposta de declaració de Cs per reclamar que les entitats locals disposin d’un mínim del 10% dels fons de recuperació procedents de la Unió Europea, els anomenats 'Next generation'. L'exposició l'ha feta el regidor Ricardo López, qui ha assenyalat la "importància" d'establir una agència independent que treballi en coordinació amb l'administració per garantir l'obtenció d'aquesta via de finançament. "Al Congrés vostès van votar en contra de l'arribada d'aquests diners, i ara volen decidir com s'han de repartir des de la ciutat?", s'ha queixat la socialista Sandra Guaita.
Des del govern, i per argumentar el seu vot negatiu, la vicealcadessa Noemí Llauradó ha apuntat que "no veiem gaire clara" l'agència independent a la qual s'ha referit abans López, tot afegint que s'ha demanat la votació per separat i que, com que els proposants no l'han acceptada, s'ha optat finalment per oposar-s'hi. La proposta s'ha topat amb 22 vots negatius i tres abstencions (de la CUP).
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics