Les dues últimes mocions del ple d'aquest divendres les ha presentades la CUP. La primera, relativa a la Festa Major de Sant Pere, l'ha defensada la portaveu Marta Llorens, per a qui la celebració de l'any passat "ha de servir d'experiència per no repetir errors comesos". La proposta, que instava la regidoria de Cultura a convocar les entitats i els agents culturals per "elaborar una proposta factible per a la celebració d'enguany", apostava també per tal que aquesta "en prioritzi el caràcter descentralitzat, itinerant i gratuït". Els cupaires han comptat amb el vistiplau del govern, el PSC i el regidor no adscrit, Raúl Meléndez. Cs hi ha votat en contra.
Tant Meléndez com Cs, han argumentat el seu recel als cupaires pel fet que en el text s'hi ha apuntat a una "festa republicana". Amb tot, el primer s'ha decantat per donar suport als independentistes per "l'esperit" del seu text. Per a la líder taronja, Débora García, la visió cupaire de Sant Pere la converteix en una celebració "excloent". "Les festes han de ser per a tots els reusencs. Si jo els digués que la festa és monàrquica, ERC i la CUP hi estarien d'acord? No", ha manifestat. Els socialistes, representants pel regidor Héctor Fort, han demanat "una major atenció a la gent dels barris" tot avançant, això sí, el suport del seu grup a la moció.
En nom del govern, el regidor Daniel Recasens ha posat en valor la tasca feta per fer "la festa més participativa i inclusiva" i ha recordat que per Misericòrdia, l'any passat, ja hi va haver actes tradicionals "descentralitzats". "Si parlem de republicanisme no sempre parlem d'independentisme. I una festa major també és política, perquè la política és en tot allò que fem", ha apuntat en al·lusió a García.
En canvi, la segona moció del grup anticapitalista, aquesta "per evitar la massificació eòlica i fotovoltaica i per protegir el sòl rural i agrari, així com la biodiversitat del nostre territori", no ha tirat endavant.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics