Dimecres, 14 d'Agost de 2024

Les Biblioteques Municipals publiquen la bibliografia d'Antoni de Bofarull i Brocà

10 de Maig de 2021, per Redacció
  • Detall de la portada d'un dels llibres de Bofarull

    Reus.cat

Les Biblioteques Municipals de Reus publiquen la bibliografia d'Antoni de Bofarull arran de la commemoració, enguany, de l'Any Bofarull. L’Ajuntament de Reus ha decidit dedicar el 2021 a un dels personatges claus de la cultura catalana de la segona meitat del segle XIX, Antoni de Bofarull i Brocà (Reus, 1821-Barcelona, 1892). Va ser advocat, arxiver, escriptor, historiador i traductor. Les biblioteques han fet una bibliografia conjunta, un recull de tots els llibres d'Antoni de Bofarull i dels que tracten sobre la seva persona, que resten a disposició del ciutadà.

Aquesta bibliografia es pot consultar i descarregar aquí. Algunes de les obres més rellevants que s'hi poden trobar són 'L’orfeneta de Menargues o Catalunya agonitzant', que la va escriure amb la finalitat d’impulsar la narrativa catalana i que està considerada com la primera novel·la romàntica en català o, també les narracions locals 'Costums que es perden i records que fugen'.

Com a historiador, alguns els seus treballs més destacats i que es poden consultar a les biblioteques són 'Historia crítica (civil y eclesiástica) de Cataluña y la Crónica del Rey de Aragón D. Pedro IV', el 'Ceremonioso', o del 'Punyalet', entre d’altres. Amb aquesta guia, on hi ha la presentació feta per Jaume Massó Carballido, comissari de l’Any Bofarull, es vol fomentar l’estudi i la recerca del reusenc Antoni de Bofarull, figura destacada i gran impulsor de la Reinaxença, entre d’altres.

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges