La Poetry Slam, que per tercer any consecutiu les Biblioteques Municipals proposen als instiuts de Reus, ja té finalistes. La gran final tindrà lloc el proper divendres 26 d’abril, a les 7 de la tarda, a les Peixateries Velles, en un acte organitzat conjuntament amb la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Reus.
Aquesta setmana s'han reunit els tres alumnes finalistes de cada institut participant, escollits en el sí de cada centre, amb els seus professors i les famílies i han declamat el seu poema, fet a partir d’un vers del llibre Corpus de la poetessa Alba Camarasa. Els alumnes han sigut escollits pel jurat, format pel regidor de cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, el mateix Salva Soler, i la directora del Servei Municipal de Biblioteques, Cristina Garreta, i assessorats per la poeta protagonista de l’edició d’enguany.
Els finalistes són: Pol Vascao, de l’Institut Baix Camp, Adan Pacheco, de l’Institut Josep Tapiró, Laia Villalba, de l’Institut Salvador Vilaseca, Clàudia Vàzquez, de l’Escola Sant Josep, i Àlvaro Campos, de l’Escola Maria Rosa Molas.
Excepcionalment es van concedir dos accèssits als alumnes Àlex Vazio i Clàudia Domínguez de l’Escola Sant Josep per la qualitat literària dels textos i també per la seva escenificació.
'Som poesia' és una iniciativa que les Biblioteques Municipals van abordar per a fer arribar als joves l’obra de Gabriel Ferrater en el centenari del seu naixement i que gràcies al seu èxit i a l’interès que té dins de l’aula, es va repetir en l’any Amorós, amb el llibre "Poemes inèdits", a cura del seu fill Xavier Amorós Corbella. L’edició d’aquest any ha comptat amb el valor afegit de disposar de l’autora que ha visitat tots els alumnes resolent els dubtes que plantejava la lectura de la seva obra.
Aquesta activitat, emmarcada dins el programa d’extensió bibliotecària ALTAVEU comença el mes de novembre amb la lectura dels llibres que les biblioteques fan circular pels diversos instituts i que enguany anava acompanyada de l’exposició 'Som Amorós', un resum de l’experiència de la Poetry del segon any que s’arrodoneix amb un vídeo.
L’ànima del projecte és l’eslàmer Salva Soler que connecta molt directament amb els joves i els estimula a treure el millor de si mateixos en una composició poètica que arrenca d’un vers revelador d’un altre autor i que després proposa recursos per a compartir aquesta expressió íntima dalt d’un escenari.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics